OKEx

Binance is van plan CoinMarketCap over te nemen voor $400 miljoen

Binance bevindt zich in de laatste fase van gesprekken om CoinMarketCap te over te nemen. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Block verscheen.

Een van de grootste deals in de crypto-markt óóit

De crypto-beurs heeft maar liefst $400 miljoen over voor de website, aldus mensen die bekend waren met de deal. Andere voorwaarden van de deal blijven zijn nog niet duidelijk.

De cash-and-stock deal wordt naar verwachting deze week aangekondigd. Als het is voltooid, zou het daarmee één van de grootste acquisities in de crypto-ruimte zijn.

Eerder dit jaar zei Binpen CEO Changpeng “CZ” Zhao dat er twee overnames in de pijplijn zitten waar hij “erg enthousiast” over is. Deze zijn “groot” en zullen een “aanzienlijke impact” hebben, zei CZ destijds. De CoinMarketCap-deal kan één van die twee deals zijn.

Wat is CoinMarketCap?

CoinMarketCap is in 2013 opgericht door de anonieme Brandon Chez in Delaware, Verenigde Staten en is de populairste crypto-gegevens-website van dit moment. De website trok de afgelopen zes maanden 207,2 miljoen bezoekers, volgens SimilarWeb. Binance trok de afgelopen zes maanden daarentegen 113,8 miljoen bezoekers. Het verkeer van CoinMarketCap is dus 80% meer dan dat van Binance.

Het is belangrijk om te vermelden dat CoinMarketCap tot nu toe geen externe financiering heeft opgehaald en “volledig zelf is opgestart”, vertelde Carylyne Chan, Chief Strategy Officer van CoinMarketCap, afgelopen oktober aan The Block.

Ze zei verder het volgende:

“We zijn niet van plan binnenkort geld in te zamelen. We kunnen op dit moment nog steeds doorgaan met bootstrappen en schalen.”

Mensen die bekend waren met de kwestie, vertelden The Block dat het vermogen van CoinMarketCap, om een ​​aanzienlijk deel van het verkeer te genereren, één van de belangrijkste redenen is voor de overname.

Het gevecht om website verkeer

Binance blijft daarentegen de meest bezochte crypto-beurs, met een verkeersaandeel van ongeveer 22%. Het is in een nek-aan-nekwedstrijd met Coinbase, dat een aandeel heeft van ongeveer 21%.

Binance is echter druk bezig met acquisities. De crypto-beurs wist vorig jaar minstens negen bedrijven over te nemen, maar slechts een paar werden openbaar aangekondigd. Deze omvatten o.a:

  1. Portemonnee provider Trust Wallet.
  2. Blockchain data startup DappReview.
  3. Indiase cryptocurrency exchange WazirX.
  4. De op de Seychellen-gebaseerde derivatenplatform JEX.

De grootste deals tot nu toe:

  • Circle’s overname van Poloniex voor $400 miljoen.
  • De overname van Bitstamp door de in België gevestigde investeringsmaatschappij NXMH voor ongeveer $400 miljoen.
  • De overname van Earn.com door Coinbase voor $120 miljoen.
  • Kraken’s overname van Crypto-faciliteiten voor onder andere $100 miljoen in 2019.

De deal van Binance, mits afgerond, zou dus in de top 3 komen en de macht van Binance vergroten. Dit is helaas geen goed nieuws naar onze mening omdat Binance hierdoor teveel invloed krijgt op het sentiment.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN