Bitcoin mijlpaal

Bitcoin hashrate 45% gedaald van zijn All-Time High

De hashrate van Bitcoin (BTC) is aanzienlijk gedaald sinds zijn hoogste punt ooit, omdat miners oudere mining hardware schijnbaar uitschakelen vanwege de prijsdaling van de cryptocurrency.

Volgens CryptoCompare-gegevens daalde de hashrate van BTC, op het moment van schrijven, van een recordhoogte van 137 miljoen TH/s tot ongeveer 75 miljoen TH/s. Dit betekent een aanzienlijke daling van ongeveer 45%.

De hashrate van het netwerk daalde kort nadat de Bitcoin koers eerder dit jaar de grens van $10.000 niet had overschreden.

Bron: CryptoCompare

De Bitcoin koers daalde van $7.300 tot iets minder dan $4.000, tussen 12 en 13 maart voordat hij herstelde. Dit nadat de WHO een COVID-19-pandemie had verklaard en alle grote aandelenindexen begonnen te dalen.

Op het moment van schrijven handelt de cryptocurrency op ongeveer $6.600 en de marktkapitalisatie is momenteel $121 miljard. Tijdens de uitverkoop van 12-13 maart verloor de cryptomarkt een totaal van ongeveer $93 miljard. Dit gebeurde omdat de meeste cryptocurrencies kelderden, nadat BTC begon te dalen.

De hashrate daalt omdat miners nu waarschijnlijk moeite hebben om winst te maken. De hashrate van de cryptocurrency, zoals hierboven te zien, is de afgelopen drie jaar gestaag gestegen. Ook zullen tijdens de komende halvering de block beloningen dalen van 12,5₿ naar 6,25₿ per block. Dit heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de stijging van de hashrate, aangezien miners nu hard concurreren om zoveel mogelijk Bitcoin in te slaan.

Als gevolg van de hashrate-daling heeft de moeilijkheidsgraad op het Bitcoin-netwerk onlangs de op één na grootste daling in de geschiedenis doorgemaakt. Uit beschikbare gegevens blijkt dat de moeilijkheidsgraad van cryptocurrency bijna 16% daalde, naar 13,91 T vanaf 16,55 T.

Ter vergelijking eind 2017, toen de Bitcoin koers een nieuwe recordhoogte bereikte dichtbij de grens van $20.000, was de moeilijkheidsgraad 1,87 T.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN