1 op de 9 Indonesiërs bezit een vorm van cryptocurrency

Ongeveer 11% van alle Indonesiërs bezit een vorm van cryptocurrency. Dit volgens een recent rapport van Hootsuite, waarin GlobalWebIndex werd geciteerd.

1 op 9

Met meer dan 270 miljoen mensen is Indonesië het vierde meest bevolkte land ter wereld, en het feit dat 1 op de 9 burgers cryptocurrency bezit, toont een snel groeiend adoptieniveau. Hiermee staat het land op de zesde plek als het gaat om crypto-adoptie. De Filippijnen lopen voorop met 17% van de bevolking die één of meerdere cryptocurrencies bezit.

Meer Indonesiërs houden liever crypto omdat de nationale valuta, Indonesische roepia (IDR), geleidelijk aan devalueert. Het daalde ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot het laagste sinds 1998 en zou binnenkort het record low kunnen behalen. Sinds het begin van het jaar steeg de USD / IDR met ongeveer 20%, wat echt veel is voor een fiat-paar. De meeste verliezen zijn deze maand geleden tijdens de COVID-19-pandemie.

Het cijfer van 11% is indrukwekkend, aangezien slechts ongeveer 64% van de Indonesiërs vanaf elk apparaat toegang heeft tot het internet.

Is de data betrouwbaar?

Het rapport werd besproken op Twitter, waar niet iedereen het eens was met de cijfers. Sommige inwoners zeiden dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat 11% van de Indonesiërs cryptocurrency bezit.

Een Indonesiër, genaamd Douglas Tan, reageerde met:

“Indonesiër hier. De cijfers zijn behoorlijk misleidend, denk ik, omdat ze wellicht rekening hebben gehouden met de bull run van 2017 voor het berekenen van de 11%. In feite zijn er zoveel nepaccounts die zich tot 2017 hebben aangemeld bij de grootste crypto-exchange, alleen om een ​​airdrop te ontvangen. Het zou onder 0,5% moeten zijn.”

Wereldwijde cijfers zijn ook een stuk hoger in het rapport

In hetzelfde rapport staat dat ongeveer 7% van de wereldbevolking op zijn minst een Bitcoin (BTC), of andere altcoins, bezit. Dit betekent dat meer dan 546 miljoen mensen over de hele wereld cryptocurrency bezitten. Dat cijfer is veel hoger dan andere schattingen. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, is bijvoorbeeld van mening dat er wereldwijd ongeveer 50 miljoen crypto-gebruikers zouden moeten zijn.

Een recente grafiek gepubliceerd door Statista laat zien dat er vanaf het laatste kwartaal van 2019 bijna 45 miljoen blockchain wallet-gebruikers waren.

Bron: Statista

Al met al is het waar dat Indonesië vooraan staat in de acceptatie van cryptocurrency, echter of deze cijfers volledig betrouwbaar zijn is nog maar de vraag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!