Het coronavirus niet de echte oorzaak is van de Bitcoin daling, aldus CZ

De afgelopen tijd hebben we grote verliezen gezien op de crypto-markt. Dit werd allemaal ingeleid door de grote val van de Bitcoin koers. Deze beweging was echter goed te plaatsten, aangezien we momenteel met een corona-pandemie te maken hebben. Dit is echter niet geheel correct volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao.

Wereldeconomie is te zwak

In een blogpost op 20 maart zei Changpeng Zhao, in cryptocurrency-kringen bekend als “CZ”, dat het coronavirus had aangetoond dat de wereldeconomie veel te zwak is.

Op de vraag of hij vond dat de omstandigheden dit jaar anders waren dan de wereldwijde financiële crisis (GFC) van 2008, zei hij:

“In 2008 was er geen pandemie die de wereldeconomie onderbrak. Maar ik denk dat het coronavirus slechts een trigger is, niet de hoofdoorzaak. Onze economie moet sterker zijn, in ieder geval sterk genoeg om schokken te overleven.”

Zhao sprak terwijl Bitcoin (BTC) zich steeds meer losmaakte van de ellende waarmee traditionele markten worden geconfronteerd. Na een historische dagelijkse daling vorige week in lijn met de aandelenindexen, zag het deze week een verrassend herstel dat op een gegeven moment de 90% naderde.

Sindsdien is BTC / USD afgekoeld en de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% gedaald. In tegenstelling tot het oude systeem is Bitcoin echter niet ‘kapot’, zegt Zhao.

Zhao ging verder met:

“Hebben mensen al meer Bitcoin gekocht? Dit is een nee, in de meeste gevallen. Velen van hen zijn nog steeds in paniek over toiletpapier.

Het kost tijd om deze veranderingen door te voeren in de economie. Veranderingen gebeuren niet onmiddellijk als het gaat over een massa populatie.”

Een veilige haven?

Op de vraag of Bitcoin nou wel echt een veilig haven is en of hij zich zorgen maakt over de toekomst van cryptocurrencies zei Zhao het volgende:

“Nee, ik maak me helemaal geen zorgen over crypto. De fundamenten veranderden niet. In tegenstelling tot fiat blijft Bitcoin een valuta met een beperkt aanbod. Niemand kan er meer van bij drukken. De vraag neemt toe, zeker nu. Het komt goed.”

Hij ging verder met:

“In plaats van een naïef zwart-wit beeld van ‘veilige haven’ of niet, moeten we dieper ingaan op hoe de dingen in de echte wereld werken, die meestal in grijstinten is. Er zijn veel factoren om in overweging te nemen, maar laten we eerst een analogie gebruiken.

Stel dat je een zwem drijver neemt, het werkt en het zal je helpen om op het water te drijven. Laten we nu zeggen dat hij aan de Titanic vastzit, terwijl hij zinkt. Zal die drijver je nu naar de oppervlakte brengen? Nee, dat doet het niet. Is het omdat de drijver niet meer werkt? Nee, de drijvende eigenschappen van de drijver werken nog steeds … Je snapt het wel.”

Voor Zhao was het echter duidelijk dat Bitcoin in de toekomst als een veilige haven zal functioneren, aangezien het aanbod vast is en niet kan worden gemanipuleerd, zoals fiat-valuta.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!