Warren Buffet zou eigenlijk de Bitcoin dip moeten kopen

Nu de financiële markten dalen en er wordt verwacht dat Warren Buffett en zijn holdingmaatschappij Berkshire Hathaway de komende weken enorme investeringen zullen gaan doen. Maar nu rijst de vraag gaat Warren Buffet de Bitcoin (BTC) ‘de dip’ kopen?

Buffett, ook wel bekend als ‘Oracle of Ohama’, haalt altijd de krantenkoppen in tijden van crisis vanwege zijn investeringsstrategie, die de neiging heeft enorme fortuinen te verdienen door de onzekerheid van de markt.

Met andere woorden, de strategie van Buffett draait om het herkennen en te kopen wanneer bedrijfsaandelen, en andere vormen van investeringen, ondergewaardeerd worden vanwege irrationele angsten. Dus buy low en sell high, een bekende term onder traders.

Warren Buffet is niet-bearish

Buffett toonde zijn bemoedigende en op zijn zachtst gezegd niet-bearish houding in een interview met Yahoo Finance en zei:

“Ik heb altijd gedacht dat er ooit een pandemie zou plaatsvinden. Het houdt de voortgang van het land en de wereld niet tegen. Dit is een vreselijke gebeurtenis die plaatsvindt … maar … de vooruitgang van de mensheid is ongelooflijk geweest. En dat houdt niet op.”

De interviewer zei vervolgens: “Dat klinkt niet alsof u vandaag aandelen van luchtvaartmaatschappijen verkoopt”, waartoe Buffett lachte en vervolgens opmerkte: “Nee, ik verkoop vandaag geen aandelen van luchtvaartmaatschappijen”.

Waar gaan zij in investeren?

Het is bijna zeker dat Berkshire Hathaway hun investeringen zal verhogen in wat zij beschouwen als ‘veilige investeringen’.

Berkshire ging 2020 in met $128 miljard aan liquide middelen en equivalenten op de balans van het bedrijf, wat het bedrijf voldoende gereed geld gaf voor investeringen. Enkele van de ‘veilige aandelen’ die Berkshire waarschijnlijk zal kopen, zijn Microsoft, Alphabet, Visa en Cosco Wholesale. Alle aandelen waarin het bedrijf eerder in heeft geïnvesteerd.

In het openbaar was Buffett altijd sceptisch over cryptocurrency en hij heeft het nooit als een ‘ondergewaardeerd’ activum beschouwd. In het verleden heeft Buffett zelfs gesuggereerd dat Bitcoin helemaal geen echte waarde heeft en omschreef het als “rattengif in het kwadraat“.

Hoewel Buffett Bitcoin niet als ondergewaardeerd beschouwt, zijn er veel andere factoren en argumenten die suggereren dat het activum momenteel echt ondergewaardeerd is.

Waarom zou hij Bitcoin moeten kopen?

Met uitzondering van deze week is de vraag naar Bitcoin in de loop van de jaren overweldigend toegenomen. Een van de redenen hiervoor is de groei van meer praktische use-cases voor fondsbeheerders en retailers, die beschikbaar worden gesteld door een groeiend aantal layer 2-oplossingen, die als doel hebben het liquiditeitsprobleem van Bitcoin op te lossen.

Bitcoin heeft ook een first-mover-voordeel, wat betekent dat institutionele acceptatie van Bitcoin waarschijnlijker is dan de acceptatie van andere digitale valuta’s, die vreemd genoeg volgens Buffett sterker zijn.

Bovendien was het pas na de plotselinge schok van het coronavirus, dat de Bitcoin koers kelderde. Dit zou kunnen suggereren dat wanneer het virus en andere negatieve schokken verdwenen zijn, de prijs weer kan worden gecorrigeerd naar het oude niveau.

Met betrekking tot deze punten zou Buffett ‘de dip’ moeten kopen, maar waarschijnlijk zal hij dit niet doen vanwege zijn sterke overtuiging. Of het echter slim is, zal pas later blijken.

Bron: Bitcoinist

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!