Federal Reserve dollars

De Federal Reserve drukt de helft van het totale BTC aanbod in dollars bij

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Federal Reserve van de Verenigde Staten heeft het equivalent van de helft van het volledige aanbod van Bitcoin (BTC) in de economie gepompt, maar de banken willen nog meer geld. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Zoals de New York Fed op haar website bevestigde, bedroegen de zogenaamde repo-transacties of ‘repo’s’ op 5 maart alleen al $89 miljard. Repo’s zijn ontworpen om geldschieters tijdelijke liquiditeit te bieden.

De Fed reageerde op de economische zwakte van het coronavirus en had deze maand zijn rentetarief al aanzienlijk verlaagd. De liquiditeitsvrijheid van donderdag was gelijk in waarde aan ongeveer 9,8 miljoen BTC, meer dan de helft van het totale gedolven aanbod.

De totale vraag naar repo’s in de afgelopen weken heeft inmiddels zelfs de eigen limiet van de Fed overschreden, voegde het Wall Street Journal vrijdag toe.

Bitcoin-commentatoren waren al snel alarm aan het slaan over de gezondheid van de fiat-economie. De mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, tweette het volgende vorige week:

“Verlaag de rentetarieven en druk geld bij.

Dit zijn de hulpmiddelen van centrale banken.

En ze gaan ze misbruiken op het exacte moment dat we Bitcoin gaan halveren.

Zelfs Hollywood kon dit script niet schrijven.”

Coronavirus heeft veel impact

De uitbraak van coronavirus heeft de systemische instabiliteit van traditionele markten benadrukt. Aandelen hebben historische volatiliteit gekend, terwijl de koersdalingen en een daling van het olieverbruik zorgde er voor dat de valuta’s van veel landen daalden.

Dergelijke kwetsbaarheid zet “hard” geld zoals Bitcoin in de schijnwerpers. In een wereld die geld gebruikt met een aantoonbaar beperkt aanbod en onmogelijk te manipuleren is, is er geen behoefte aan valutamarkten, noch aan “management” van de economie door centrale banken.

De betrouwbare toevoer van Bitcoin betekent dat het een hoge stock-to-flow verhouding heeft. Zoals wij eerder in een artikel aangaven, is de maker van het model, PlanB, er zeker van dat Bitcoin op een bepaalt moment in 2021 de $100.000 zou moeten aantikken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN