Ronaldinho gearresteerd

Ronaldinho, die wordt beschuldigd van crypto-oplichting, nu ook gepakt met valse paspoorten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De legendarische voetballer Ronaldinho Gaúcho werd gearresteerd in Paraguay met een vals paspoort. Dit volgens een artikel dat op woensdag 4 maart Cointelegraph Brazilië verscheen.

Valse paspoorten

De nationale politie van Paraguay viel naar verluidt de hotelsuite binnen waar Ronaldinho verbleef, de Paraguay Golf Club, en vond twee valse Paraguayaanse paspoorten onder zijn naam en die van zijn broer Roberto de Assis Moreira. De speler ging naar het land om deel te nemen aan een gemeenschapscampagne die werd gepromoot door een stichting die medische hulp biedt aan meisjes en jongens in armoede.

Ronaldinho en zijn broer bleven “gearresteerd” in het hotel, waar ze vandaag vertrekken, naar verluidt om de zaak uit te leggen aan het Paraguayaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na zijn getuigenis heeft de Paraguayaanse officier van justitie een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de voormalige Barcelona-ster en zijn broer voor het binnenkomen van het land met een vals paspoort, volgens de Mexicaanse nieuwsuitzending Milenio 2020

Minister van Binnenlandse Zaken, Euclides Acevedo, die veroordeelde de houding van de speler en zei het volgende:

“Als de Algemene Directie Migratie van mening is dat het document dat wordt gebruikt om het land binnen te komen verdacht is, mag toegang niet worden toegestaan en daarom is er een zekere mate van verantwoordelijkheid bij de autoriteiten in de zaak.”

Ronaldinho en oplichting met Bitcoin

Dit is een andere controverse waarbij Ronaldinho Gaúcho betrokken is. In Brazilië is de ex-sporter door de autoriteiten onderzocht voor zijn deelname aan twee bedrijven die beschuldigd worden van het toepassen van oplichting met Bitcoin (BTC). Beide bedrijven zijn verbannen door de Braziliaanse Securities and Exchange Commission om te opereren in het land.

LBLV en Ronaldinho 18k zijn de twee bedrijven die verbannen zijn uit Brazilië. In zijn verdediging zei Ronaldinho dat hij het bedrijf verliet zodra hij hoorde dat het investeringen in cryptocurrencies aanbood.

Bovendien is de ster ook betrokken geweest bij twee cryptocurrency ICO-projecten, Ronaldinho Soccer Coin en Champion Coin. Beide projecten zijn echter mislukt en stopgezet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN