IvanOnTech YouTube

Crypto YouTubers worden gecensureerd door het platform

In een tweet gepubliceerd op 23 december beweerde Chris Dunn, een crypto YouTuber met 210.000 abonnees en bijna 7,5 miljoen weergaven, het volgende:

“YouTube heeft zojuist de meeste van mijn crypto-video’s verwijderd onder vermelding van “schadelijke of gevaarlijke inhoud” en “verkoop van gereguleerde goederen”… Ik maak al 10 jaar lang video’s, heb 200k+ subs en 7M+ views. WTF doen jullie @TeamYouTube?!”

In een afzonderlijke tweet op 23 december schreef crypto-kanaal Node Investor het volgende:

“Ook vrolijk kerstfeest voor jou YouTube. Blijkbaar is een video die ik twee jaar geleden publiceerde over onderzoek naar crypto’s nu illegaal … Regels zijn aan het veranderen.”

Chris Dunn

In het geval van Chris Dunn geeft een screenshot van de melding YouTube aan dat hij een “strike” heeft gekregen van ten minste 7 video’s, die elk zijn aangemerkt als “schadelijke of gevaarlijke inhoud”.

De titels van deze video’s bevatten “50 lessen over handelen in crypto’s en beleggen van de afgelopen 5 jaar”, “Is Bitcoin echt geld?” En “De toekomst van ICO’s.”

Volgens een tweede screenshot gedeeld door Dunn betekent de “strike” dat de YouTuber een week lang geen content kan uploaden, posten of streamen. Een tweede waarschuwing breidt deze beperking uit tot een periode van twee weken, terwijl een derde, binnen een periode van 90 dagen, resulteert in de permanente verwijdering van het kanaal.

Node Investor

De tweet van Node Investor onthult een vergelijkbare melding, echter met betrekking tot slechts één video, waarin wordt aangegeven dat de inhoud is verwijderd vanwege een schending van het beleid van het platform voor de verkoop van gereguleerde goederen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN