Ethereum Nieuws

Ruim 1 miljoen Ethereum (ETH) staat klaar om te staken

De Ethereum-prijzen zijn op dit moment misschien niet erg positief, maar de fundamentals zien er erg goed uit nu het netwerk zich opmaakt voor Proof-of-Stake. De laatste gegevens van het testnet geven aan dat tot 1 miljoen ETH al klaar staat om ingezet te worden, wanneer Beacon Chain gelanceerd wordt.

Ethereum is vandaag teruggevallen tot onder de $160 terwijl cryptomarkten hun correctie voortzetten. Chinees Nieuwjaar is, volgens veel analisten, gedeeltelijk verantwoordelijk voor de uitverkoop en de exit van meer dan $10 miljard uit cryptomarkt. Dit is echter op korte termijn allemaal niet echt van belang voor Ethereum, dat nog steeds solide fundamentals en ontwikkelingsvoortgang vertoont.

Zoals gisteren gemeld door ons, werd één van de belangrijkste smart contracts van Ethereum met succes geverifieerd, waardoor stortingen konden worden gedaan ter voorbereiding op de migratie naar Proof-of-Stake. Naar schatting is er al ongeveer 1 miljoen ETH uitgezet door testnet-clients. Dit komt overeen met ongeveer $160 miljoen, tegen de huidige koers.

Ongeveer 100.000 testnet ETH wordt momenteel ingezet door 32.000 validators. Het testnet draait momenteel op mainnet-parameters, maar gebruikt een tiende van de 32 ETH die nodig is om een ​​volledige node te draaien.

Van deze eerste tests is verder geprojecteerd dat een miljoen ETH rechtstreeks naar de Beacon Chain zou kunnen verhuizen wanneer deze later dit jaar live gaat. Naar verwachting zal er meer ETH worden toegevoegd, waarbij de Ethereum Foundation zelf van plan is om te staken. Het rapport beweert dat de Stichting ongeveer 600.000 ETH heeft.

Grote beurzen, zoals Coinbase, gaan waarschijnlijk ook pools aanbieden, net zoals bij andere PoS-cryptocurrencies. Dit zou meer Ethereum-houders aanmoedigen om hun tokens te kopen en te staken.

Trustnodes vermoed dat er binnen een jaar 30 miljoen ETH kan worden gestaked, wat op bijna 1 miljoen validators neerkomt.

Ethereum 2.0 zal, in mijn ogen, dit jaar een grote impact hebben en het is nog maar het begin. De toekomst van het project ziet er rooskleurig uit en de huidige prijzen weerspiegelen dit nog niet.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie