Ethereum 2.0 verifieert belangrijk smart contract

De ontwikkeling op Ethereum 2.0 doorgaan en nu is één van de belangrijkste smart contracts voor het netwerk succesvol geverifieerd. Dit volgens een bericht van Runtime Verification die op 20 januari geplaatst werd.

Technische startup Runtime Verification heeft gemeld dat de formele verificatie van het Ethereum 2.0-aanbetalingscontract met succes is voltooid. Het bericht luidt als volgt:

“Hoewel we tijdens het formele verificatieproces verschillende kritieke problemen van het aanbetalingscontract aantroffen, waarvan sommige te wijten waren aan subtiele verborgen Vyper-compiler-bugs, zijn alle problemen in het aanbetalingscontract correct opgelost in de nieuwste versie (v0.10.0).”

Volgens de aankondiging is het depositocontract een ‘gateway’ om toe te treden tot Ethereum 2.0. Validators op de nieuwe Proof-of-Stake Beacon Chain moeten wat ETH storten door een transactie via het Ethereum 1-netwerk naar het deposito-contract te sturen.

Het deposito-contract registreert de transactiegeschiedenis en vergrendelt deze deposito’s in de ETH 1.0-keten, om deze later te claimen op de Beacon Chain. De smart contract maakt gebruik van de Merkle tree datastructuur om de depositogeschiedenis efficiënt op te slaan.

ETH 2.0-coördinator, Danny Ryan, bevestigde dat de formele verificatie de laatste hindernis was en voegde het volgende hier aan toe:

“Dit is de primaire audit / verificatie. Het contract en de formele verificatiewerkzaamheden zijn nu voor openbare beoordeling.”

Er zijn geen andere audits gepland voor het depositocontract, maar er worden er nog twee verwacht voor Beacon Chain in februari, volgens Trustnodes.

Vorige week werd gemeld dat 22.000 actieve validators de eerste Ethereum 2.0-client op het testnet gebruiken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!