ECB Libra

President van de ECB ondersteunt de ontwikkeling voor een CBDC

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, ondersteunt de ontwikkeling voor een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) en vraagt om snellere en goedkopere grensoverschrijdende betalingen. Dit gaf zij aan in een interview met het Franse zakelijke blad Challenges, die op woensdag 8 januari gepubliceerd werd.

In het interview besprak Lagarde de meest waarschijnlijke bedreigingen voor de wereldeconomie in 2020, waaronder een daling van de handel en een reeks onzekerheden, zoals geopolitieke risico’s en klimaatverandering. Ze gaf verder aan dat “de EU nog steeds het machtigste economische en handelsgebied ter wereld is, met een enorm potentieel.”

Gevraagd naar de toewijding van de ECB aan de verkenning en ontwikkeling van een CBDC, benadrukte Lagarde de dringende vraag naar snelle en goedkope betalingen. Ze gaf het volgende aan:

“De ECB zal de kosten en baten blijven beoordelen van de uitgifte van een digitale valuta vanuit de centrale bank, die ervoor zou zorgen dat het grote publiek in staat blijft om geld van de centrale bank te gebruiken, zelfs als het gebruik van fysieke contanten hierdoor uiteindelijk daalt.”

Lagarde herinnerde eraan dat de bank de haalbaarheid en voordelen van een CBDC blijft onderzoeken, aangezien dergelijke betaalmiddelen invloed kunnen uitoefenen op de financiële sector en de overdracht van monetair beleid. Ze bepaalde dat de ECB een deskundige taskforce vormde, die nauw zou samenwerken met nationale centrale banken, om de haalbaarheid van een CBDC in het eurogebied te onderzoeken.

In de tussentijd blijft de ECB openstaan ​​voor het idee van een digitaal equivalent in euro, maar zou willen voorkomen dat burgers er teveel van vasthouden. Dit volgens een artikel dat wij eerder op onze website plaatsten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN