e-krona

Zweedse centrale bank maakt plannen voor e-krona, terwijl Zwitserland de ontwikkeling stopt

De centrale bank van Zweden is plannen aan het maken om een pilot te starten voor een digitale valuta, genaamd e-krona. Dit volgens een artikel dat gisteren op Reuters geplaatst werd.

Kennis vergroten

Volgens het artikel zei de Riksbank, de centrale bank van Zweden, dat het zou gaan samenwerken met het Ierse professionele dienstverlener Accenture, om samen een ​​pilotplatform te creëren voor de e-krona. Door deze stap wil de Riksbank haar kennis over het potentieel van een digitale valuta versterken. De bank zei het volgende:

“Het primaire doel van het project is het vergroten van de kennis van de bank in de technologische mogelijkheden voor de e-krona.”

De Riksbank lijkt de problemen rond digitale valuta’s tot nu toe nauwlettend in de gaten te hebben gehouden. Halverwege oktober beschouwde het hoofd van de Zweedse Riksbank Facebook’s Libra-project als een “ongelooflijk belangrijk katalysatorevenement.” Riksbank-gouverneur, Stefan Ingves, merkte op dat dergelijke initiatieven de centrale banken van de wereld ertoe aanzetten zich voor te bereiden op een digitale transformatie.

Zwitserland stopt de ontwikkeling van een CBDC

Gisteren werd ook bekendgemaakt dat de regering van Zwitserland het idee om een ​​digitale Zwitserse frank uit te geven voorlopig heeft gestopt.

Volgens een persbericht van 13 december dat werd gepubliceerd op de website van de Federale Raad, keurde de Federale Raad een rapport goed waarin de mogelijkheden en risico’s werden onderzocht van het uitgeven van een digitale frank.

Na een analyse concludeerde de Federale Raad dat een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) niet kan voldoen aan de verwachtingen voor betalingsefficiëntie, effectief monetair beleid en een stabieler financieel systeem. De raad zei:

“Universeel toegankelijke digitale valuta van centrale banken zou op dit moment geen extra voordelen voor Zwitserland opleveren. In plaats daarvan zouden er nieuwe risico’s ontstaan, vooral met betrekking tot financiële stabiliteit.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN