Bahama's digitale valuta

Centrale bank van de Bahama’s gaat digitale valuta lanceren

De Centrale Bank van de Bahama’s (CBOB) is van plan om zijn eigen digitale valuta vrij te geven om de veerkracht van hun economie te waarborgen in het geval van een natuurramp. Dit volgens het lokale nieuwsmedium The Nassau Guardian.

CBOB-gouverneur John Rolle legde de verklaring af tijdens zijn toespraak bij de Counsellors Limited’s Exuma Business Outlook in Sandals Emerald Bay. Volgens Rolle heeft een digitale valuta de mogelijkheid om het land te bevrijden van de afhankelijkheid van contant geld en dit zou vooral handig zijn na een natuurramp.

Project Sand Dollar

De digitale valuta wordt ontwikkeld onder leiding van Project Sand Dollar en wordt de eerste digitale fiatvaluta van de Bahama’s. De valuta zal naar verwachting vergezeld worden met een bijbehorende digitale portemonnee en gekoppelde kaart.

Rolle zei het volgende:

“Het zou het mogelijk maken om betalingen draadloos te herstellen, waardoor frustraties met betrekking tot de verzending van contant geld en de afhandeling van contant geld worden voorkomen. Het zou elektronische hulpverspreiding mogelijk maken en gezinnen in staat stellen hun persoonlijke waardigheid terug te winnen door de flexibiliteit te herstellen om prioriteit te geven aan de elementen van persoonlijke behoefte die zij verkiezen na rampen te bevredigen.”

De lange weg naar herstel

Rolle merkte op dat de banksector van het land, na de recente orkaan, aanzienlijke schade heeft toegebracht aan de fysieke structuren van Abaco en Grand Bahamas, waardoor lokale banken hun activiteiten hebben stopgezet.

Soms blijven stroomnetwerken weken en zelfs maanden na een natuurramp, zoals een orkaan, in een getroffen gebied buiten werking. Meer dan 11 maanden na orkaan Maria zitten sommige plaatsen in Puerto Rico nog steeds zonder elektriciteit.

Richard Myers, een gedecentraliseerde applicatie-ingenieur bij Global Mesh Labs en goTenna, vertelde Cointelegraph over de mogelijke impact van praktische offline crypto-transactieoplossingen:

“In veel delen van het platteland en de ontwikkelingslanden is internetconnectiviteit zowel duur als instabiel. Meer oplossingen op maat zouden het gebruik van cryptocurrencies op plaatsen waar dit nodig is zeker vergemakkelijken. Bitcoin (BTC) transacties kunnen worden uitgevoerd via alternatieve transportlagen met lage bandbreedte, zoals mesh-radio’s en sms.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN