solarisBank crypto

Duitse solarisBank AG lanceert bewaarplatform voor digitale activa

De Duitse FinTech-bankaanbieder, solarisBank AG, heeft gisteren de lancering aangekondigd van een nieuw bewaarplatform voor digitale activa. Het nieuwe platform wordt gerund als een dochteronderneming van solarisBank, genaamd solaris Digital Assets GmbH. Dit volgens een aankondiging die door de bank op woensdag 11 december gedeeld werd.

Net als bij de digitale bankproducten van het bedrijf is het platform API-toegankelijk en kan het worden geïntegreerd in de eigen websites en apps van de partner.

Interessant voor partners

de solarisBank is volledig gelicentieerd en gereguleerd in de Duitse markt, en het API-toegankelijke karakter van zijn platform betekent dat partnerbedrijven hiervan kunnen profiteren bij het creëren van hun eigen oplossingen.

In wezen kunnen partners zich concentreren op het bouwen van web- en app-gebaseerde front-ends, die verbinding maken met de solaris-API’s achter de schermen. Daardoor kunnen ze veilig en compliant blijven, zonder hun eigen bewaaroplossingen te hoeven ontwerpen, bouwen en licentiëren.

Veiligheid staat voorop

De bank zorgt voor veiligheid door privésleutels op te slaan op een gedistribueerd cluster van hardware-beveiligingsmodules, verbonden met een digitaal boekhoudsysteem.

De bank beweert dat dit middelen buiten bereik van kwaadwillende actoren houdt, maar direct voor toegankelijkheid zorgt voor eindgebruikers. Elke overdracht van activa initieert een multi-validatieproces en een compliance-engine controleert ook transacties op verdachte activiteiten.

Solaris hoopt dat deze API-toegankelijke bewaaroplossing de acceptatie van digitale activa bij het grote publiek bevordert.

SolarisBank heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aansturen van de infrastructuur voor digitale activa in Europa. In september werkte het samen met de aandelenbeurs van Stuttgart om volledig gereguleerde handel in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP en Litecoin (LTC) te bieden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN