Bitcoin prijs

Bloomberg analist: “2020 gaat positief zijn voor Bitcoin”

Bitcoin (BTC) had niet de beste tweede helft van 2019 en zakte van het hoogste punt van $14.000 in juni tot $7.400, waar het zich op dit moment nog steeds bevindt. Echter, ondanks de schrijnende 2e helft, gelooft Bloomberg’s Mike McGlone dat Bitcoin een positieve weg te gaan heeft in “2020 en het volgende decennium” vanwege een samenloop van factoren.

Volgens McGlone, kunnen deze factoren de cryptocurrency in de nabije toekomst terugbrengen naar een vijfcijferige koers. De analist ging zelfs zo ver dat hij zei dat het ‘slechts een kwestie van tijd’ is, voordat BTC de belangrijkste weerstand breekt van $10.000. Waarom je jezelf nu af? Welnu, de Bloomberg-analist gaf een aantal redenen aan:

  • Ten eerste vestigde hij de aandacht op het feit dat Bitcoin ook moet stijgen als goud dat doet. Terwijl het edelmetaal momenteel lager verhandeld wordt, na de piek van afgelopen zomer te midden van de handelsoorlogsgesprekken, kan het macrobeeld van goud (en dus ook van Bitcoin) richting 2020 positief beïnvloed gaan worden door: een mogelijke recessie, het opnieuw opstarten van de handelsoorlog als gevolg van Hong Kong en Xinjiang-regelgevingen en andere onderliggende problemen in het traditionele systeem.
  • Ten tweede meende McGlone dat er een perfecte storm aan het opkomen is voor de cryptocurrency, in termen van zijn ‘basisprincipes’, zoals massale acceptatie en een vaststaande total supply. “Bitcoin wint de acceptatierace onder crypto-activa en wordt steeds schaarser, wat een prijsstijging bevordert. Er kan veel misgaan met een ontluikend actief, maar tenzij het uitgangspunt achteruitgaat, is er een grotere kans dat de waarde omhoog gaat versus een waardevermindering,” schreef hij.

Thomas Lee deelt zijn mening

Het is niet alleen McGlone die denkt dat Bitcoin het komende jaar gaat stijgen. Thomas Lee van Fundstrat Global Advisors nam onlangs deel aan het “Market Alert” -segment van CNBC om te praten over de laatste ontwikkelingen in aandelen- en cryptocurrency-markten. De host vroeg Lee wat vragen over Bitcoin, vooral met betrekking tot of de analist gelooft dat de bearish bias, die zich sinds juni heeft ontwikkeld, tot 2020 zal voortduren.

Lee zag dat niet gebeuren en verklaarde dat hij verwacht dat 2020 positief zal zijn voor Bitcoin. Hij vestigde specifiek de aandacht op drie positieve factoren:

  • De sterke groei in Amerikaanse aandelen, namelijk de S&P 500, houdt in dat beleggers binnenkort meer kapitaal gaan toewijzen aan risicovolle beleggingen, zoals Bitcoin en cryptocurrency. Hij gaf aan dat zijn bedrijf heeft vastgesteld dat er een verband bestaat tussen sterke prestaties in de prijs van Bitcoin en de S&P 500-index.
  • De halvering van BItcoin komt er over zes maanden aan. Lee denkt dat dit van voordeel kan zijn voor BTC-investeerders, omdat het evenement negatief is voor het aanbod in een markt, die volgens analisten, in de loop van de tijd een toenemende vraag zal gaan zien.
  • En ten slotte, denkt de Fundstrat-directeur dat, hoewel China tot nu toe een harde houding tegenover Bitcoin heeft ingenomen, de autoriteiten in China pro-digitale activa blijven omdat ze pro-blockchain zijn.

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin stijgen in 2020? Laat het ons weten in de chat!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN