Cryptocurrencies

Amerikaanse burger gearresteerd vanwege presentatie over cryptocurrencies in Noord-Korea

Aanklagers van de Verenigde Staten hebben bekendgemaakt dat Virgil Griffith is gearresteerd. Virgil Griffith is naar Noord-Korea gevlogen om te presenteren over cryptocurrencies en blockchain technologie, met als doel om het wereldwijde banksysteem te kunnen omzeilen. Dit meldde Koreaheld op 30 november.

Volgens de officieren van justitie zaten er bij de presentatie 100 mensen, waaronder enkele die voor de Noord-Koreaanse regering leken te werken. Griffith zei tijdens de presentatie dat hij van plan is om de uitwisseling van cryptocurrencies tussen Noord- en Zuid-Korea te vergemakkelijken. Daarnaast moedigde hij andere Amerikaanse burgers aan om volgend jaar dezelfde presentatie bij te wonen.

De 36-jarige Griffith werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Los Angeles. Hij zal worden beschuldigd van samenzwering vanwege het overtreden van de International Emergency Economic Powers Act (IEEPA). Dit kan hem een maximale gevangenisstraf van 20 jaar opleveren. Zijn Amerikaanse advocaat Geoffrey S. Berman verklaarde:

“Virgil Griffith heeft zeer technische informatie verstrekt aan Noord-Korea. Hij weet dat deze informatie kan worden gebruikt om Noord-Korea te helpen met geld witwassen en sancties te ontwijken.”

De IEEPA verbiedt Amerikaanse burgers om goederen, diensten of technologie naar Noord-Korea te exporteren zonder een vergunning van het Department of the Treasury, Office of Foreign Assets Control.

Eerder schreven wij al artikelen over verschillende arrestaties binnen de cryptocurrency sector. Zie hieronder welke artikelen dit zijn:

  1. Vermeende Silk Road drugs dealer gearresteerd in de VS
  2. Israëlische broers gearresteerd voor Bitfinex hack
  3. Drie vermoedelijke hackers gearresteerd in China

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN