Vermeende Silk Road drugs dealer gearresteerd in de VS

Een advocaat voor het zuidelijke district van New York, Geoffrey S. Berman, kondigde de arrestatie aan van de vermeende dark web drugsdealer Hugh Brian Haney. Dit werd in een persbericht gepubliceerd op 18 juli.

Volgens het persbericht is Haney belast met het witwassen van geld en gebruikte hij cryptocurrency om meer dan $19 miljoen aan verdiende winsten wit te wassen. Hij verdiende het geld met de verkoop van illegale drugs op het dark web van Silk Road. Advocaat Berman gaf commentaar op de ontwikkeling:

“De arrestatie zou een waarschuwing moeten zijn voor dealers die hun drugs op het dark web aanbieden. Tegenwoordig kun je bijna niet meer anoniem blijven, vooral wanneer je jouw illegale opbrengsten wilt verbergen.”

Angel M. Melendez, Homeland Security Investigations (HSI), wees erop dat sinds de sluiting van Silk Road in 2013, cybercriminelen naar andere manieren zochten om hun criminele activiteiten voort te zetten. Nog belangrijker: ze probeerden hun illegale digitale valuta te witwassen. Haney was een van die criminelen. Melendez concludeerde:

“Speciale HSI-agents gebruikten blockchainanalyses om bitcoins ter waarde van $19 miljoen te ontdekken en in beslag te nemen.”

Het persbericht suggereert dat Haney op Silk Road opereerde onder het pseudoniem Pharmville. De Amerikaanse wetshandhaving zou in 2011 en 2012 meerdere gecontroleerde aankopen van verdovende middelen, waaronder oxycontin, van Pharmville hebben gedaan. Die aankopen hebben geleid tot een huisonderzoek van Haney in Ohio in 2018.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!