Israëlische broers gearresteerd voor Bitfinex hack

Twee Israëlische broers zijn gearresteerd in verband met de succesvolle hack van de cryptocurrency exchange Bitfinex. Dit meldde de finance news outlet Finance Magnates report op 23 juni.

De Bitfinex hack, die plaatsvond in 2016, resulteerde in het verlies van $1,37 miljoen aan bitcoin. De broers zouden ook verantwoordelijk zijn voor een reeks kleinere cyberaanvallen wereldwijd. Een woordvoerder van de Israëlische politie vertelde aan Finance Magnates dat Eli Gigi en zijn jongere broer Assaf Gigi in totaal tientallen miljoenen dollars hadden gestolen.

Het plan van de broers

De broers creëerden nepsites die er precies uitzagen als cryptocurrency exchanges en wallets. Vervolgens hebben ze gebruikers misleid om in te loggen of accounts aan te maken. De broers worden er van verdacht dat zij al jaren bezig zijn met het maken van nepsites, en hoewel bitcoin hun belangrijkste doelwit lijkt te zijn, worden altcoins ook verondersteld te zijn gestolen.

De onderzoekers van de zaak hebben nog niet volledig bevestigd welke rol de twee broers hadden in de Bitfinex hack. De onderzoek loopt nog steeds en vertegenwoordigers van de Israëlische politie weigerden om op details in te gaan.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!