PlusToken Ethereum

Chinese toezichthouder waarschuwt voor illegale kapitaalstromen via cryptocurrency

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De toezichthouder van deviezen van China heeft gewaarschuwd dat opkomende markten zich moeten inspannen tegen illegale grensoverschrijdende kapitaalstromen die via cryptocurrency het land binnen komen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Reuters verscheen.

Sun Tianqi, de hoofdaccountant van de Chinese regulator State Administration of Foreign Exchange (SAFE), maakte de opmerkingen vandaag op een bijeenkomst in Shanghai.

Tianqi riep de wereldwijde regulatoren op om samen te werken bij het tegengaan van onwettige grensoverschrijdende transacties, waarbij de risico’s worden onderstreept die fintech-innovatie met zich meebrengt.

Hij onthulde dat de Chinese staat meer dan 2.000 forex-handelsplatforms had gesloten, echter ging hij hier niet dieper op in.

In november 2018 had Tianqui al opgeroepen om de Libra te classificeren als een vreemde valuta, en te integreren in het kader van het Chinese deviezenbeheer. Als dit niet lukt, moet het actief worden verboden, zei hij.

Eerder vandaag meldde wij al dat SAFE deze week ook gepleit voor de toepassing van blockchain en AI bij grensoverschrijdende finance.

Lu Lei, het plaatsvervangend hoofd van de Chinese regulator State Administration of Foreign Exchange (SAFE), zei het volgende:

“We moeten speciale aandacht besteden aan de snelle ontwikkeling van digitale financiën en fintech. Wanneer we niet helemaal zeker zijn waar een nieuwe bedrijfsvorm naartoe gaat, moeten we aandacht besteden aan risicobeheer.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN