Telegram heeft nieuwe programmeertaal voor TON-blockchain ontwikkeld

Telegram heeft een nieuwe programmeertaal voor zijn Telegram Open Network (TON-blockchain) ontwikkeld. Dit volgens een document dat op donderdag 23 mei werd gepubliceerd op een onofficieel TON Telegram kanaal.

Telegram heeft momenteel meer dan 200 miljoen gebruikers en heeft vorig jaar $1,7 miljard opgehaald in twee ICO’s.

Het document, dat kennelijk geschreven is door Telegram-medeoprichter Nikolai Durov, introduceert een nieuwe taal genaamd Fift. De taal is specifiek ontworpen voor het ontwikkelen en het beheren van smart contracts op de TON-blockchain en voor interactie met de TON Virtual Machine (TVM). Het document biedt verder een kort overzicht van Fift, met onder meer de basisprincipes van de taal en TON-specifieke operaties.

De publicatie komt na een recent rapport waarin staat dat Telegram van plan is om TON te lanceren in het derde kwartaal van 2019. Het TON-netwerk zal vermoedelijk gedecentraliseerde applicaties hosten, vergelijkbaar met het Ethereum-netwerk.

Telegram lanceerde in april een gesloten bètatest van de TON-blockchain voor een beperkt aantal ontwikkelaars wereldwijd. Hoewel het testen geen specifieke resultaten opleverde, onthulden twee anonieme testers dat de TON-blockchain een ‘extreem hoge transactiesnelheid’ vertoonde.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!