Telegram heeft nieuwe programmeertaal voor TON-blockchain ontwikkeld

Telegram heeft een nieuwe programmeertaal voor zijn Telegram Open Network (TON-blockchain) ontwikkeld. Dit volgens een document dat op donderdag 23 mei werd gepubliceerd op een onofficieel TON Telegram kanaal.

Telegram heeft momenteel meer dan 200 miljoen gebruikers en heeft vorig jaar $1,7 miljard opgehaald in twee ICO’s.

Het document, dat kennelijk geschreven is door Telegram-medeoprichter Nikolai Durov, introduceert een nieuwe taal genaamd Fift. De taal is specifiek ontworpen voor het ontwikkelen en het beheren van smart contracts op de TON-blockchain en voor interactie met de TON Virtual Machine (TVM). Het document biedt verder een kort overzicht van Fift, met onder meer de basisprincipes van de taal en TON-specifieke operaties.

De publicatie komt na een recent rapport waarin staat dat Telegram van plan is om TON te lanceren in het derde kwartaal van 2019. Het TON-netwerk zal vermoedelijk gedecentraliseerde applicaties hosten, vergelijkbaar met het Ethereum-netwerk.

Telegram lanceerde in april een gesloten bètatest van de TON-blockchain voor een beperkt aantal ontwikkelaars wereldwijd. Hoewel het testen geen specifieke resultaten opleverde, onthulden twee anonieme testers dat de TON-blockchain een ‘extreem hoge transactiesnelheid’ vertoonde.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!