FinTech

63% van de Amerikanen bereid om crypto te gebruiken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Volgens een nieuw onderzoek vanuit KPMG, een van de Big Four accountantskantoren, ziet 63% van de Amerikaanse consumenten blockchain-tokens als een gemakkelijke manier om betalingen uit te voeren. Dit volgens een publicatie die vandaag op VentureBeat geplaatst werd.

Tokenization opent nieuwe deuren

De resultaten van het onderzoek benadrukken de strategische bedrijfswaarde van de blockchain-infrastructuur en de kansen voor bedrijven om de technologie te benutten voor transparante, onveranderlijke en wrijvingsloze transacties, zei KPMG.

Arun Ghosh, hoofd van de Amerikaanse blockchain bij KPMG, zei het volgende

“Tokenization […] biedt inspirerende nieuwe manieren om waarde te classificeren, hetzij door nieuwe activa te creëren of traditionele activa in een nieuw jasje te steken […] Bedrijven die profiteren van tokenization kunnen deuren openen naar geheel nieuwe procesverbeteringen, inkomstenstromen en klantbetrokkenheid kansen.”

Gemakkelijke manier van betalen

Hoewel slechts een derde van de consumenten zeer vertrouwd is met cryptocurrencies, beschouwt de meerderheid van die groep (63%) tokens als een gemakkelijke vorm van betaling, en 55% gelooft dat tokens hen in staat zullen stellen om beter gebruik te maken van loyaliteitspunten.

Loyaliteitsprogramma’s worden al opnieuw gedefinieerd door tokenization en vormen een startpunt voor bedrijven om tokenization te introduceren. Volgens de KPMG-enquête is 82% van de consumenten bereid tokens te gebruiken als onderdeel van een bestaand loyaliteitsprogramma, en 81% zou het gebruik van tokens gemakkelijker vertrouwen als ze al deelnemen aan het loyaliteitsprogramma van een bedrijf.

Tevens gaf 79% van de ondervraagde respondenten aan dat ze meer bereid zouden zijn, om blockchain-tokens te gebruiken, als bewezen werd dat ze zowel eenvoudig, intuïtief als aantrekkelijk waren om te gebruiken.

Loyalty progamma’s zijn de toekomst van crypto?

Uit het onderzoek van KPMG bleek verder dat voor merken in sectoren waar al een hoge mate van consumentenloyaliteit bestaat, het potentieel voor tokenization enorm is.

Deze hoog loyaliteitsindustrieën werden geïdentificeerd als restaurants / fastfood / coffeeshops (86%), elektronicabedrijven (81%), banken en creditcardbedrijven (87%) en media / telecombedrijven (79%).

Gosh ging verder met:

“Door tokenization te gebruiken, kunnen bedrijven nieuwe vormen van waarde-uitwisseling binnen een bestaand netwerk ontwikkelen, zoals consumenten de mogelijkheid geven om hun loyaliteitspunten te gebruiken voor aankopen bij verschillende retailers. Dit kan niet alleen aantrekkelijkere klantervaringen creëren, het biedt aanzienlijke operationele efficiëntie door de waardeoverdracht te versnellen.”

In een eerder artikel op onze website, lieten wij de resultaten zien van een ING onderzoek dat zich richtte op cryptocurrencies. Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat maar 15% van Nederland en 16% van België positief was over de toekomst van cryptocurrencies. Opvallend was dat de landen waarin economische onzekerheid heerst, zoals Turkije, Polen, Roemenië, etc, een stuk hoger scoorden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN