ING onderzoek: Europeanen geloven in crypto!

Er is vandaag een onderzoek vanuit de ING Bank gepubliceerd met betrekking tot cryptocurrencies in Europa. De enquête werd verspreid over 15.000 respondenten uit 15 verschillende landen.

Huidig beeld over crypto

In het onderstaande plaatje gaven de respondenten hun visie over wat kenmerken van cryptocurrencies zijn.

Bron: ING

In dit onderzoek kwam naar voren dat 51% van de respondenten gelooft dat cryptocurrencies in winkels uitgegeven kunnen worden.

Cryptocurrency wordt natuurlijk niet geaccepteerd in de meeste winkels, tenzij je in een “Bitcoin-stad” zoals Arnhem of ergens in Japan bent. Echter geloven de meeste respondenten wel dat dit een kenmerk van cryptocurrencies is.

Dat gezegd hebbende, 82% van de respondenten beantwoordde ten minste één van de vijf vragen correct. Bovendien had vier op de tien (41%) hoge verwachtingen voor crypto, terwijl ongeveer een op de vier (23%) lage verwachtingen had. Opvallend is dat een derde (32%) van de geïnterviewde mensen gelooft dat cryptocurrencies de toekomst zijn van online uitgaven.

Toekomst van crypto

Hieronder is duidelijk te zien dat maar 15% van Nederland positief is over de toekomst van cryptocurrencies. Opvallend is dat de landen waarin economische onzekerheid heerst, zoals Turkije, Polen, Roemenië, etc, een stuk hoger scoren.

Bron: ING

54% van de respondenten vindt dat contant geld niet meer zou moeten bestaan.

De auteur van het artikel in het rapport merkt op dat, hoewel de meesten van cryptocurrencies hebben gehoord, de kennis nog steeds beperkt is bij het grote publiek. Vreemd genoeg merkt hij op dat de “groepen met een lager kennisniveau de neiging hadden om meer open te staan ​​voor toekomstige adoptie.”

Bekijk het volledige onderzoek van de ING Bank hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!