Binance KYC hack

De CEO van cryptocurrency exchange Binance heeft de claims van de hackers weerlegd. De hackers claimden dat zij KYC-documenten (zoals paspoorten en rijbewijzen) hebben verkregen, echter CZ heeft dit in een Tweet weerlegd.

“Trap niet in de‘ KYC-lek ’FUD. We zijn het aan het onderzoeken, we zullen binnenkort een update geven.”

Social media stond eerder al op z’n kop, nadat schijnbare nep informatie over persoonlijke documenten getoond werden van Binance-gebruikers.

In een officiële verklaring zei Binance:

“We willen u meedelen dat een niet-geïdentificeerde persoon ons heeft bedreigd en lastiggevallen, en 300 BTC eist in ruil voor het achterhouden van 10.000 foto’s die lijken op Binance KYC-gegevens. We onderzoeken deze zaak nog steeds op legitimiteit en relevantie.”

De beurs voegt eraan toe dat zijn eerste beoordeling van de gelekte afbeeldingen laat zien dat de verkregen documenten allemaal stammen uit februari 2018, toen Binance “een externe leverancier contracteerde voor KYC-verificatie.

“Momenteel onderzoeken we deze zaak met de externe partij. We blijven onderzoeken en houden u op de hoogte.”

Op een speciale Telegram-groep werden de documenten gepost, echter hadden deze niet het digitale watermerk van Binance. De groep is momenteel niet meer beschikbaar, echter door het ontbreken van het watermerk wordt er getwijfeld aan de authenticiteit van de documenten.

Zhao voegde er ondertussen aan toe dat door lid te worden of de link van de Telegram-groep te verspreiden, worden kwaadwillende hackers geholpen of krijgen zij aandacht. Hij concludeerde:

“Wat we als industrie moeten doen, is hen bestrijden. Blijf positief. Rapporteer de groep en ga dan weg.”

Binance was eerder al in het nieuws omtrent een hack. Tijdens deze hack werd er ruim 7.000 BTC buitgemaakt. Er wordt echter wel getwijfeld over de legitimiteit van de hack. Lees hier waarom er over getwijfeld wordt.

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!