Bitcoin Nieuws

Bitcoin hash rate bereikt nieuwe mijlpaal

Bitcoin (BTC) heeft nu meer rekenkracht achter zijn beveiliging dan ooit tevoren, en bereikt een nieuwe mijlpaal. Dit volgens een artikel dat op maandag 22 juli op Cointelegraph geplaatst werd.

Volgens de bovenstaande gegevens van blockchain.info, heeft de totale hash rate van het Bitcoin-netwerk op 20 juli zijn piek bereikt van 79 miljoen tera hashes per seconde.

Eerder deze maand plaatsten wij al een bericht waarin wij aangaven dat de Bitcoin’s hash rate 74,5 miljoen tera hashes per seconde had bereikt. Dit was maar liefst een stijging van 109% ten opzichte van het vorige jaar en was een nieuw record. Nu heeft Bitcoin wederom een nieuw record neer weten te zetten.

Het cijfer zakte echter in het weekend na het raken van het nieuwe record weer wat terug, maar het Bitcoin-netwerk heeft momenteel nog steeds bijna acht keer zoveel rekenkracht als eind 2017 (toen de prijs van Bitcoin rond de $20.000 was).

Tevens plaatsten wij in juli een artikel waarin wij aangaven dat de mining moeilijkheidsgraad de 9,66 biljoen (T) bereikte. Dit verbak het vorige record van 7,93 (T) met ruim 14%. Er wordt verwacht dat de mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin nog verder zal toenemen, zolang de hash-snelheid blijft toenemen. Dit betekent niet alleen dat de concurrentie tussen miners groter wordt, maar dit betekent ook dat dit in een versneld tempo aan het gebeuren is.

Afgelopen zaterdag plaatsten wij op onze website een nieuwe analyse van CryptoMichaël. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN