Weekly Bitcoin Update door CryptoMichaël (20-7)

Nadat vorige week een relatief volatiele week betrof, was het deze week rustiger op de markt en lijkt Bitcoin (BTC) een bodem te vinden. Vooral fundamenteel gezien een interessante week met de VS als hoofdmoot, terwijl op technisch gebied er niet heel veel gebeurde. Logisch, aangezien een parabool negatief is doorbroken en dit zorgt geregeld voor rust op de markt. Op het moment van schrijven noteert de koers van Bitcoin een prijs van $10.600 op Coinbase.

Weekchart (W) – Bitcoin

Op basis van de wekelijkse grafiek is er absoluut geen reden om aan te nemen dat we bearish zijn. De chart is gezond en laat zien dat we nog steeds omhoog aan het ’trenden’ zijn. Ook is het interessant dat de bodem van deze ‘range’ het 0.618-0.65 gebied is, terwijl de bovenkant van de range de 0.35-0.382 fibonacci is. Dit hebben we wederom in 2015/2016 ook gezien en was een reden voor kalmte op de markt van Bitcoin. Ook laat dit zien dat een periode van relatieve kalmte nodig is, voordat de markt doorgaat met de opwaartse koers. Ik vind persoonlijk de wekelijkse candle erg gezond, al moet hij uiteraard nog sluiten.

Dagelijkse chart (D) – Bitcoin

Op het dagelijkse timeframe is Bitcoin op dit moment aan het vechten tegen een oudere steun rond de $10.700-10.900. Op dit moment kan Bitcoin hier nog geen doorgang van vinden, maar mochten we dit breken en het als steun gaan zien, dan is $14,000 weer een van de niveaus waar we naar kunnen gaan kijken.

Op dit moment zijn de weerstand- en steunniveaus:

Weerstand

  • $14.000 – Dit is de belangrijkste weerstand van de top en blijft staan.
  • $12.000/12.400 – Dit gebied is het eerstvolgende weerstandsgebied om te doorbreken, mocht Bitcoin weer boven de $11.000 uit komen.
  • $10.800/11.000 – Op dit moment op meerdere timeframes een belangrijke weerstand en was voorheen (in de opwaartse rally) steun. Mochten we dit niet breken, dan gaan we naar de volgende steunniveaus kijken.

Steun

  • $10.000/10.200 – Een kleinere steun op de lagere timeframes waar Bitcoin de laatste 24-48 uur op aan het hangen is. Zolang dat in tact blijft, kan er naar boven gekeken worden.
  • $8.800/9.100 – Dit hele gebied is het groene gebied van de steunniveaus en is op dit moment het belangrijkste gebied om naar te kijken (ook hand in hand met het 0.618 fibonacci level).
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

Zoals te zien valt, zit er veel support in het $8.000-9.000 gebied en zal het niet raar zijn als er hier steun gevonden kan worden, voordat we later dit jaar de volgende rally mee gaan maken. Mocht Bitcoin echter weer door de $11.000 breken, dan kan de stroomversnelling richting $14.000 gewoon weer in gezet worden. Gaat dit goed zijn voor alternatieve munten? Waarschijnlijk niet. Belangrijk voor Bitcoin om op dit moment een keuze te maken, zodat de hele markt weer wat kan handelen, want voor de traders was de laatste 48 uur redelijk saai.

Tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!