Turkse economie vraagt om cryptocurrency van centrale bank

Een economisch stappenplan dat deze week door de Turkse regering is bekendgemaakt, bevat verschillende items met betrekking tot blockchain. Ook kwam erin naar voren om een eigen digitale valuta van de centrale bank te creëren.

Het ‘Eleventh Development Plan’ werd gepubliceerd op de officiële website van de overheid en op 8 juli voorgelegd aan het Turkse parlement. Het gaat om een periode tussen 2019 en 2023 en is bedoeld als leidraad voor het verbeteren van de Turkse economie.

Het uitgebreide plan heeft een reeks onderwerpen, maar geeft aan dat een “op blockchain gebaseerd digitaal centrale-bankgeld zal worden geïmplementeerd”.

Het document geeft ook aan dat de juridische en technologische infrastructuur door de overheid zal worden gestimuleerd, in een poging om blockchain te gebruiken voor ’transport en douane’ doeleinden. Daarnaast wordt blockchain genoemd als één van een aantal nieuwe benaderingen, waaronder kunstmatige intelligentie en verbonden apparaten.

Het nieuws dat de centrale bank van Turkije een op blockchain gebaseerde valuta zal ontwikkelen komt dagen nadat de Turkse president, Recep Tayyip Erdogan, zijn gouverneur, Murat Cetinkaya, ontsloeg. Volgens de Financial Times zei Erdogan deze week dat de centrale bank de economie meer zal steunen.

We schreven eerder al een artikel over de relatief hoge interesse in Bitcoin en cryptocurrency in Turkije. Lees hier meer over!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Coindesk

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!