Oude Bitcoin wallets ontwaken terwijl BTC blijft stijgen

De crypto-wereld is de afgelopen maand in de ban van een fascinerend fenomeen: de herrijzenis van oude Bitcoin wallets, specifiek uit het jaar 2011. Zo zijn er deze maand verschillende wallets, na jaren van inactiviteit, plotseling ontwaakt. Wat deze bewegingen extra intrigerend maakt, is dat ze allemaal gelinkt kunnen worden aan één enkele entiteit.

Deze mysterieuze figuur heeft onlangs een forse stapel Bitcoin (BTC) richting Bitstamp verplaatst, een van de oudste en meest respectabele cryptobeurzen, opgericht in Slovenië in 2011. Na een transactie van 150 BTC gisteren, was er vandaag weer beweging toen een andere wallet, die sinds 2012 in rust was, 399 BTC verplaatste. Dit markeert de eerste activiteit in meer dan een decennium, ontdekt door de oplettende ogen van btcparser.com.

Wat ons opvalt bij deze recente transacties, is dat ze allemaal naar dezelfde bron leiden. De wallet uit 2012 blijkt toe te behoren aan dezelfde eigenaar die ook de munten uit 2011 activeerde. Dit wordt duidelijk door het herkenbare patroon van transacties: BTC wordt verplaatst van oudere Pay-to-Public-Key-Hash (P2PKH) wallets naar andere P2PKH adressen, en een deel van 100 BTC vond zijn weg naar een Pay-to-Script-Hash (P2SH) wallet, gelinkt aan Bitstamp.

Deze stortingen bij Bitstamp gebruiken hetzelfde adres als bij de eerdere transacties van 2011, en de privacy lijkt niet hoog op de prioriteitenlijst te staan, wat resulteert in een lage Blockchair privacy score. Het gaat hier om bedragen met een waarde van miljoenen; momenteel staat de Bitstamp storting op een waarde van $6,77 miljoen.

Deze serie van acties suggereert dat we te maken hebben met een whale, iemand met een aanzienlijke hoeveelheid oude Bitcoins, die zorgvuldig kiest wanneer en wat hij liquideert. Met de huidige hoge prijzen van Bitcoin, zou deze whale kunnen wachten op nog betere tijden om de rest van zijn schat te verzilveren. Hoewel we nu meer weten over de omvang van deze Bitcoin whale, blijven de uiteindelijke intenties van deze speler gehuld in mysterie. Wat wel zeker is, is dat de markt deze bewegingen met argusogen volgt, in afwachting van de volgende stap van deze crypto-reus.