Drie tekenen dat Bitcoin $250.000 gaat bereiken in bull run

De prijs van Bitcoin (BTC) is met 55% gestegen in 2024, waarvan 12,5% in oktober alleen al. Deze recente stijgingen worden aangedreven door een verbeterend risicosentiment, mede door beter dan verwachte kwartaalcijfers op Wall Street.

Daarnaast houden investeerders steeds meer rekening met mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve in november, en zorgen de stijgende kansen van pro-crypto Donald Trump om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 te winnen voor extra optimisme.

Bitcoin koers
Bitcoin koers. Bron: TradingView

Fundamenteel gezien lijkt Bitcoin goed gepositioneerd om in de rest van 2024 en daarna een bull run in te gaan. Technische en on-chain indicatoren wijzen ook op een vergelijkbare opwaartse trend.

Bitcoin bereikt $100.000 in 2025, aldus analist

De eerste tekenen dat Bitcoin een nieuwe bull cyclus ingaat, zijn te zien op de twee-maandse logaritmische grafiek, gedeeld door marktanalist Coosh Alemzadeh op X. De grafiek toont Bitcoin’s historische bull-fasen, zoals de 60x stijging in 2011, 20x in 2017, en 6x tijdens de bull run van 2020-2021.

Deze fasen volgen een patroon waarin Bitcoin eerst consolideert voordat het een bijna verticale stijging inzet.

https://twitter.com/AlemzadehC/status/1847623109899128850

In oktober 2024 vertoonde BTC tekenen dat het uit een langdurige consolidatiefase brak, wat vaak het begin van een bull run aangeeft binnen het parabolische kanaal, gemarkeerd door twee rode stippellijnen.

Marktanalist Ted Pillows ondersteunt dit sentiment en wijst op een vergelijkbare uitbraak van Bitcoin’s consolidatiekanaal. Hij beweert dat de “parabolische fase” van BTC is begonnen, in lijn met historische patronen van snelle prijsstijgingen.

Bitcoin wekelijkse koers
Bitcoin wekelijkse koers. Bron: TedPillows/X

Alemzadeh’s fractalanalyse voorspelt dat Bitcoin in 2025 boven de $100.000 zal stijgen en op de lange termijn $250.000 kan bereiken.

Whale activiteit herhaalt pre-COVID gedrag

Een ander positief signaal voor Bitcoin komt voort uit on-chain data die de whale activiteit op exchanges volgt. De “Exchange Whale Ratio,” vertegenwoordigd door de moving average van 30 dagen, vertoont momenteel patronen die voor het laatst werden gezien in 2020, na de COVID-19 crash. Toen kochten whales agressief BTC op, wat leidde tot een enorme bull run die Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes bracht eind 2021.

'Exchange Whale Ratio'
‘Exchange Whale Ratio’. Bron: CryptoQuant

In oktober 2024 wijst een vergelijkbaar accumulatie patroon erop dat grote houders zich voorbereiden op mogelijke prijsstijgingen. CryptoQuant-analist Woominkyu merkte op:

“Ze [whales] kunnen zich positioneren om te profiteren van de potentiële langetermijnprijsstijging na de volgende Bitcoin-halvering.”

Afnemende stablecoin dominantie

De derde indicator richt zich op de dominantie van stablecoins. Marktanalist Doctor Magic wijst erop dat de dominantie van stablecoins zoals USDT, USDC, en DAI gestaag is afgenomen sinds midden 2024. Historisch gezien, wanneer kapitaal uit stablecoins stroomt, is dat vaak een voorbode van enorme prijsstijgingen voor de belangrijkste cryptocurrencies, inclusief Bitcoin.

Stablecoin market cap (zwart) vs. Bitcoin wekelijkse grafiek (groen)
Stablecoin market cap (zwart) vs. Bitcoin wekelijkse grafiek (groen). Bron: Doctor Magic

Kortom, de afname in stablecoin dominantie suggereert dat investeerders verwachten dat Bitcoin in waarde zal stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, wat wijst op een groeiende risicobereidheid en vertrouwen in de markt. Als deze trend zich voortzet, zou dit een sterke bevestiging kunnen zijn dat Bitcoin’s parabolische fase begint, waarbij meer liquiditeit terugvloeit naar BTC en de prijs verder stijgt.