Ripple heeft 99% van de RLUSD-tokens gemint

Het blockchain-betalingsnetwerk Ripple heeft binnen 24 uur maar liefst 99% van de RLUSD-tokens gemint op zowel het Ethereum-netwerk als de XRP Ledger (XRPL). In totaal zijn er nu ongeveer 800.000 RLUSD-tokens gemint, wat analisten doet geloven dat de langverwachte lancering van het stablecoin-project dichterbij komt.

Uitbreiding van minting-activiteiten tijdens testfase

Ripple heeft in slechts 24 uur een enorme stap gezet door 800.000 RLUSD-tokens te minten, verdeeld over het Ethereum- en XRP-netwerk. Volgens Vet.XO, medeoprichter van XRP Cafe, is het totale aantal RLUSD-tokens op beide netwerken gestegen naar 812.034. Hij bevestigde dit nieuws via een bericht op X (voorheen Twitter), waarin hij aangaf dat 99% van de totale voorraad in de afgelopen 24 uur is gemint.

Eerder, op 28 september, had Ripple al 350.000 RLUSD-tokens gemint, naast eerdere kleinere uitgiften van 5.515 RLUSD en 485 RLUSD. De verschillende hoeveelheden munten suggereren dat Ripple mogelijk het netwerk aan het stresstesten is in aanloop naar de bredere uitrol van het project. Deze activiteiten hebben dan ook binnen de cryptogemeenschap de verwachting gewekt dat de lancering van de stablecoin RLUSD op handen is.

Voorbereiding op grensoverschrijdende betalingen

Ripple kondigde in april 2024 voor het eerst de ontwikkeling van zijn stablecoin aan. De RLUSD is ontworpen als een hulpmiddel voor directe grensoverschrijdende betalingen en transacties. Het project werd gepresenteerd als een gereguleerde oplossing die voldeed aan alle wettelijke eisen.

In augustus 2024 ging RLUSD in private bèta op zowel de XRP Ledger als Ethereum. Ripple waarschuwde handelaren echter voorzichtig te zijn voor oplichters die valse claims zouden doen over de distributie van Ripple USD.

Ripple blijft doorgaan ondanks juridische uitdagingen

Ondanks de lopende juridische strijd met de SEC blijft Ripple vastberaden om zijn RLUSD stablecoin te lanceren. In augustus 2024 oordeelde rechter Analisa Torres in de zaak SEC vs. Ripple, waarbij beide partijen gedeeltelijke overwinningen boekten. Hoewel de rechter sommige claims van de SEC verwierp, werd Ripple een boete van $125 miljoen opgelegd, aanzienlijk lager dan de eerder door de SEC voorgestelde boete van $876 miljoen.

Daarnaast verbood de rechtbank Ripple om in de toekomst artikel 5 van de Securities Act te schenden en werd het verzoek van Ripple om de diskwalificatie van een “slechte acteur” op te heffen afgewezen. Dit betekent dat Ripple de komende vijf jaar geen gebruik kan maken van de Regulation D-vrijstelling voor zijn effectenaanbiedingen.

Ondanks deze tegenslagen en de dreiging van een mogelijk hoger beroep van de SEC, blijft Ripple doorgaan met de ontwikkeling van zijn stablecoin RLUSD, in afwachting van de goedkeuring van de toezichthouders.