XRP is een tikkende tijdbom, klaar om te exploderen, aldus analist

Ondanks dat Ripple in september maar liefst 350 miljoen XRP uit zijn schatkistreserves heeft verkocht, blijft de XRP koers verrassend stabiel. De grote cryptocurrency heeft de aanvankelijke bearish druk weten te weerstaan en is inmiddels hersteld. Een prominente crypto-expert heeft zelfs een gewaagde voorspelling gedaan over de toekomst van de XRP koers.

Volgens Mikybull Crypto lijkt XRP op een “tijdbom die wacht om te ontploffen.” Hij baseert deze voorspelling op de huidige grafiekpatronen van de token, die wijzen op een mogelijke aanstaande uitbraak.

Waarom XRP klaar is voor een explosieve stijging

Volgens de technische analyse van Mikybull Crypto bevindt XRP zich in een gunstige positie. Onlangs is het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde (SMA) van de token boven het 200-daagse SMA gekomen. Dit staat bekend als een ‘golden cross’, een patroon dat doorgaans wordt gezien als een sterk bullish signaal. Daarnaast schommelt de relatieve sterkte-index (RSI) tussen de 40 en 60, wat duidt op een stabiel, maar mild momentum.

Specifiek lijkt de prijs te consolideren in het nauwe bereik van prijsactie en de neutrale RSI, en een uitbraak boven de weerstand bij $0,60 zou een beweging omhoog kunnen signaleren, hoewel een uitbraak onder de ondersteuning bij $0,58 XRP in de tegenovergestelde richting zou kunnen sturen.

Bovendien gaf een andere crypto-analist, Altstreet Bets, eerder zijn mening dat XRP “dit jaar de $1 zal doorbreken”, zoals aangetoond door de Elliott Wave Theory en het 5-wave impulspatroon, dat XRP’s laatste push ziet om het mogelijk boven de $1 te brengen tegen oktober of november 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!