PlanB voorspelt Bitcoin op $1 miljoen in 2025

De bekende crypto-analist PlanB, bekend van het stock-to-flow (S2F) model, heeft opnieuw de crypto-wereld opgeschud met een gedurfde voorspelling over de toekomst van Bitcoin (BTC). Op 24 september deelde hij op het platform X zijn verwachting dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2025 boven de $1 miljoen zou kunnen uitkomen.

PlanB koppelt deze voorspelling sterk aan de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Volgens hem zou een overwinning van Donald Trump het einde betekenen van wat hij de “oorlog tegen crypto” noemt. Deze politieke verschuiving zou een directe impuls geven aan de prijs van Bitcoin, waardoor de munt in november 2024 naar een nieuwe recordhoogte van $100.000 zou kunnen stijgen.

Maar PlanB verwacht dat de stijging verder doorzet in 2025. Hij voorspelt dat Bitcoin in januari 2025 een waarde van $200.000 zou kunnen bereiken, mede doordat crypto-bedrijven terugkeren naar de Verenigde Staten dankzij gunstigere regelgeving. In april zou Trump volgens PlanB een strategische Bitcoin-reserve beginnen op te bouwen, wat de prijs naar $400.000 zou kunnen stuwen. Uiteindelijk, tussen juli en december 2025, zou een golf van “FOMO” (fear of missing out) de prijs van Bitcoin naar $1 miljoen kunnen brengen.

Hoewel deze voorspelling veel aandacht trekt, zijn de reacties binnen de cryptogemeenschap gemengd. Sommigen vinden de voorspelling te optimistisch. Een cryptohandelaar, Mr. Moontastic, reageerde zelfs met: “Als dit allemaal gebeurt, ren ik naakt door de straten,” wat de scepsis van sommige beleggers weerspiegelt.

Ondertussen kijken andere analisten, zoals Rekt Capital, naar de kortetermijnmogelijkheden van Bitcoin. Rekt Capital merkte op dat Bitcoin vaak grote prijsstijgingen laat zien 154 tot 161 dagen na zijn halveringsevent, waarvan de laatste plaatsvond op 20 april 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!