PlanB deelt zijn voorspelling op basis van het stock-to-flow-model

Kwantitatief analist PlanB heeft zijn prognose voor Bitcoin (BTC) voor de komende drie jaar in kaart gebracht. Hij werkte in een nieuwe video het stock-to-flow-ratio van BTC bij. Dit ratio wordt doorgaans gebruikt om de toekomstige prijs van schaarse grondstoffen te voorspellen.

De verhouding wordt berekend door de hoeveelheid BTC die in oploop is te delen door de hoeveelheid Bitcoin die per jaar wordt gedolven. Er zijn twee stock-to-flow-modellen onderhouden door PlanB die enigszins van elkaar verschillen.

Volgens PlanB zal de komende halving van Bitcoin, die volgend jaar zal plaatsvinden, een belangrijke katalysator zijn die een sterke BTC-bullrun zal veroorzaken. In de nog korte geschiedenis van Bitcoin zorgt elke halving voor het een halvering van het aanbod dat doorgaans de kickstart is voor de volgende bull-cyclus. Volgens de modellen van PlanB zal de volgende top van BTC waarschijnlijk in het bereik van $100.000 tot $1.000.000 liggen. PlanB meldde het onderstaande:

“Mijn vooruitziende blik voor de komende drie jaar is dat de halvering van 2024 eraan komt… en de halvering verhoogt de schaarste [en] pompt de Bitcoin-prijs, net zoals bij de laatste drie halveringen.

Dat gele vierkant is waar het allemaal om draait, want dat zijn de reeksen voor 2025 die ik heb gegeven.

En ik zei dat het hoger zal zijn dan $ 100.000, wat de onderkant van de bandbreedte is. Maar in feite denk ik dat het tussen de $ 100.000 en $ 1 miljoen zal zijn. En het stock-to-flow-model geeft $ 500.000 aan.

Ik weet dat veel mensen de bereikschattingen niet leuk vinden. Ze denken dat het te breed en onbruikbaar is, dat het model niet geldig is, enz. Maar ik geef veel de voorkeur aan een breed bereik, dat een indicatie is van een grote volatiliteit, dan aan een puntschatting die pretendeert nauwkeurig te zijn.”

PlanB gaf bovendien aan dat de belangrijkste statistiek die hij nu bekijkt, het voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin van 200 weken is. Vorige week steeg BTC boven het voortschrijdend gemiddelde uit, maar is er sindsdien weer onder gekropen. Historisch gezien worden langdurige Bitcoin-bull-runs geactiveerd nadat BTC boven de streep kwam.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!