Santiment: Deze drie altcoins moet je in de gaten houden!

Het bekende crypto-inzichtenbedrijf Santiment benoemt drie altcoins die momenteel de moeite waard zijn om in de gaten te houden, aangezien een historisch bullish indicator begint te knipperen.

Santiment vertelt zijn 188.000 volgers op X dat leenplatform Aave (AAVE), metaverseproject Decentraland (MANA) en indexeringsprotocol The Graph (GRT) grote short ratio’s zien op Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, wat vaak kan leiden tot een short squeeze of een snelle, volatiele bounce omhoog die shortposities op een cascade-manier liquideert. Het bedrijf zegt:

“Altcoins om in de gaten te houden nu cryptocurrency blijft genieten van zijn sterke herstel zijn Decentraland, The Graph en Aave. Elk van deze top 100 marktkapitalisaties ziet aanzienlijke short ratio’s op Binance, wat impliceert dat liquidaties zouden leiden tot grote prijsstijgingen.”

Santiment meldt echter ook dat whale-transacties sinds het midden van de vorige maand aanzienlijk zijn gedaald, wat aangeeft dat de grotere spelers hun tijd nemen voordat ze hun volgende zet doen. Het gaat verder met:

“De whale-transacties van cryptocurrency hebben sinds half augustus een merkbare daling laten zien

Bitcoin: -33,6% daling in $100.000+ overschrijvingen sinds piek in maart/april
Ethereum: -72,5% daling in $100.000+ overschrijvingen sinds piek in maart/april

Dit is niet per se een bearish signaal. Whales kunnen even actief zijn tijdens een bull- of bearmarkt. Maar dit geeft wel aan dat grote belanghebbenden hun tijd blijven afwachten terwijl ze wachten om hun volgende zetten te doen in tijden van extreme hebzucht of extreme angst van de massa.

De massa is erg reactief geweest op middelgrote schommelingen sinds de all-time high van BTC 6 maanden geleden. Gebaseerd op sentimentpatronen zou een terugkeer naar $70K waarschijnlijk gepaard gaan met een grote angst om iets te missen (FOMO) bij de menigte, en $45K zou waarschijnlijk leiden tot grote FUD.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!