Terraform Labs verplaatst miljoenen in Bitcoin terwijl sluiting nadert

Terwijl Terraform Labs bezig is met het afwikkelen van zijn activiteiten en de oprichter Do Kwon verwikkeld is in een ingewikkelde uitleveringszaak, werd er recentelijk een wallet gelinkt aan hen gebruikt om voor $62,8 miljoen aan Bitcoin (BTC) te verplaatsen.

Uit gegevens van Arkham blijkt dat een adres dat in verband wordt gebracht met het noodlijdende blockchainbedrijf Terraform Labs en de gearresteerde oprichter Do Kwon, op 2 september 1.075 Bitcoin naar een andere wallet heeft gestuurd.

Volgens Arkham’s on-chain analyse heeft Terraform Labs nog een resterende waarde van zo’n $2 miljoen aan altcoins. Dit alles speelt zich af terwijl Terraform Labs, in overeenstemming met een overeenkomst met de Amerikaanse SEC, haar bedrijfsactiviteiten moet beëindigen.

De regeling met de SEC werd bereikt meer dan twee jaar na de instorting van de Terra-blockchain, gecreëerd door Kwon, in 2022. Deze crash veroorzaakte een kettingreactie van faillissementen in de cryptowereld. De schade door het Terra-debacle wordt geschat op meer dan $60 miljard, los van de bijkomende gevolgen, zoals de ineenstorting van hedgefonds Three Arrows Capital en de val van FTX van Sam Bankman-Fried.

Na de ineenstorting ging Do Kwon op de vlucht en verbleef hij maanden als internationale voortvluchtige. Hij werd uiteindelijk in Montenegro gearresteerd op basis van een Interpol-arrestatiebevel voor documentvervalsing.

Na meer dan zes maanden in een Montenegrijnse gevangenis te hebben doorgebracht, werd Kwon vrijgelaten tijdens een voortdurende strijd om uitlevering tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Hoewel Montenegrijnse rechtbanken eerder al toestemming hadden gegeven voor zijn uitlevering aan beide landen, blijft het nog onduidelijk waar hij naartoe wordt gestuurd. Mocht hij uiteindelijk worden berecht in Zuid-Korea en schuldig bevonden, kan Kwon tot 40 jaar gevangenisstraf krijgen wegens het bedriegen van duizenden beleggers en het misleiden van het publiek over de betrouwbaarheid van Terra.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!