Polygon (MATIC) gaat richting POL-migratie, wat betekent dit voor de prijs?

De waarde van Polygon (MATIC) heeft de afgelopen weken flink te lijden gehad, met een gestage daling van de tokenprijs. Deze neerwaartse beweging weerspiegelt de bredere negatieve stemming die momenteel in de crypto-markt heerst.

Ondanks deze uitdagingen blijven investeerders voorzichtig optimistisch in aanloop naar de aanstaande overgang van MATIC naar POL. Deze upgrade zou mogelijk de huidige daling kunnen omkeren en de token weer in een positieve richting kunnen sturen.

Polygon heeft een belangrijke netwerkupgrade aangekondigd die gepland staat voor 4 september. Deze upgrade betekent de overgang van MATIC naar POL, waarbij POL de nieuwe hoofdtoken wordt voor gas- en stakingdoeleinden op het Polygon Proof-of-Stake-netwerk. Dit is slechts de eerste stap in een groter plan om POL verder te integreren in de AggLayer bij toekomstige updates.

De overstap van MATIC naar POL is meer dan alleen een technische verandering; het is een strategische zet van Polygon om de prestaties en efficiëntie van het netwerk te verbeteren. De markt verwacht dat deze upgrade mogelijk een positieve invloed kan hebben op de waarde van Polygon, die onlangs is gedaald.

In de afgelopen 24 uur heeft de Polygon-prijs sterke schommelingen laten zien, wat wijst op een neerwaartse trend. Op het moment van schrijven stond de MATIC-prijs op $0,4005, wat een daling van 3% betekent. Volgens CoinMarketCap is het handelsvolume echter met 40% gestegen tot $203 miljoen, wat duidt op een toename van de marktactiviteit.

De dagelijkse technische indicatoren voor MATIC op Binance blijven wijzen op een neerwaartse trend. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator bevindt zich nog steeds in negatief terrein, wat aangeeft dat de markt in een bearish stemming verkeert, aangezien de MACD-lijn (blauw) onder de signaallijn (oranje) ligt.

Recente gegevens laten zien dat de Market Value to Realized Value (MVRV)-ratio voor MATIC aanzienlijk is geschommeld, wat interessante gevolgen heeft voor de prijsbewegingen. De afgelopen maanden is deze ratio sterk gedaald, wat aangeeft dat houders die MATIC-tokens de afgelopen zeven dagen hebben gekocht, gemiddeld verlies lijden. Deze dalende trend in de MVRV-waarden bereikte begin september een dieptepunt van -20,39%.

De Layer 2 blockchain kan mogelijk stijgen als de prijs door de weerstand van $0,45 breekt, en vervolgens de $0,5 grens bereikt. Met verder bullish momentum, vooral in de aanloop naar de POL-overgang, zou de prijs zelfs naar $1 kunnen stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!