Twee gigantische Aziatische berichtenapps lanceren eigen blockchain

De twee toonaangevende Aziatische berichtenapps, Kakao en LINE, hebben zojuist de lancering aangekondigd van hun eigen Layer 1-blockchain, genaamd Kaia. De blockchainontwikkeling volgt op de fusie tussen Kakao’s Klaytn en LINE’s Finschia-platforms in april.

Kaia wordt aangeprezen als de “snelste EVM-blockchain ter wereld”, met een finaliteit van één seconde, extreem lage gastarieven en ondersteuning van toonaangevende Aziatische web3-partners, waaronder de twee bovengenoemde bedrijven. Het beschrijft het als volgt:

“Door gebruik te maken van Kaia’s lage TX-latentie, accountabstractie en kostendelegatiemogelijkheden, kunnen ontwikkelaars een naadloze end-to-end gebruikerservaring creëren en tegelijkertijd hun bereik uitbreiden naar honderden miljoenen LINE-gebruikers in Azië.”

Kakao en LINE hebben samen een enorme gebruikersbasis van meer dan 250 miljoen, waarbij Kakao de Zuid-Koreaanse markt leidt en LINE marktleider is in Japan, Taiwan en Thailand.

De blockchain van Kaia is ontworpen om de gebruikerservaring en distributie-uitdagingen van web3 aan te pakken door gebruik te maken van de diepe integratie met de berichtenapps Kakao en LINE. Tevens wil Kaia een ecosysteem creëren dat gedecentraliseerde financiën (DeFi), gaming en real-world assets ondersteunt.

Als onderdeel van de lancering van het mainnet nodigt Kaia ontwikkelaars uit om mini-gedecentraliseerde applicaties (DApps) te maken op het LINE-berichtenplatform via de NEXT WEB software development kit (SDK). Het platform wil dan ook een “Telegram-stijl native app-integratie” bieden die een naadloze gebruikerservaring biedt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!