Sony lanceert nieuwe layer-2 blockchain Soneium

De Japanse elektronicagigant Sony heeft de ontwikkeling van zijn layer-2 blockchain op Ethereum aangekondigd. Dit volgt na jaren van verkenning en experimenten in de blockchain-ruimte. In een aankondiging op 23 augustus onthulde Sony dat de blockchain, genaamd Soneium, wordt ontwikkeld in samenwerking met het in Singapore gevestigde Startale Labs.

De blockchain is bedoeld om app-ontwikkelaars wereldwijd aan te trekken uit verschillende sectoren, waaronder entertainment, gaming, financiën en meer. De exacte lanceringsdatum van de blockchain is nog niet bekend. Het bedrijf is van plan om testnet in de komende dagen te lanceren, voorafgaande aan de implementatie van het mainnet.

Het aankomende Soneium testnet zal worden gelanceerd via een speciaal partnerschap met Astar Network. Deze samenwerking is een belangrijke stap in het overbruggen van verschillende blockchain-ecosystemen en het uitbreiden van de mogelijkheden van Soneium.

Samenwerking met Web-3leiders versterkt Soneium’s testnetlancering

Om de komende testnetlancering van Soneium te ondersteunen, hebben verschillende gevestigde Web3-bedrijven zoals Optimism, Circle, Alchemy, The Graph en Chainlink zich aangesloten als technologiepartners. Deze samenwerkingen zijn erop gericht om de mogelijkheden van Soneium op verschillende blockchainfunctionaliteiten te verbeteren.

Volgens het bedrijf moet Soneium een ​​veelzijdige blockchain worden die ontwikkelaars, makers en gemeenschappen meer mogelijkheden biedt.

“Wij geloven dat de ontwikkeling van een uitgebreide Web3-oplossing op basis van blockchain erg belangrijk is voor de Sony Group, die een divers scala aan bedrijven heeft opgebouwd met als doel de wereld te vullen met opwinding door de kracht van creativiteit en technologie. We streven ernaar om diverse bedrijven en nieuwe use cases te creëren, met als doel om zoveel mogelijk gebruikers te bereiken met de klantwaarde die alleen met Web3-technologie kan worden ervaren, en zo hun leven rijker en kleurrijker te maken,” aldus Jun Watanabe, voorzitter van Sony Block Solutions Labs.

Soneium kiest voor OP Stack

Soneium wordt gebouwd met OP Stack, een open-source framework dat de creatie van schaalbare en aanpasbare Layer-2 blockchains op Ethereum mogelijk maakt. Met de OP Stack kan Soneium ook worden verbonden met andere Layer-2-blockchains die met deze toolkit zijn ontwikkeld, zoals Base van Coibase en World Chain van Worldcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!