Tether mint $3 miljard aan USDT, wat wijst op toename van institutionele investeringen

De crypto-markt zit vol optimisme, aangezien on-chain-gegevens wijzen op een aanzienlijke toename van institutionele investeringen. Dit wordt bevestigd door de verhoogde activiteit van Tether, de grootste uitgever van stablecoins, die meer coins uitgeeft en verspreidt.

Uit gegevens van Lookonchain blijkt dat Tether in de week van 13 tot 21 augustus $3 miljard aan USDT heeft uitgegeven, wat wijst op een opwaartse trend in de markt voor Bitcoin en altcoins. Deze nieuw uitgegeven USDT is voornamelijk naar grote exchanges gegaan, wat een indicatie kan zijn van toenemende crypto-aankopen.

Van de $3,22 miljard die sinds 5 augustus door de Tether Treasury is uitgegeven, is $1,75 miljard via Cumberland naar exchanges zoals Binance, Coinbase, OKX, Kraken en Bullish.com gestuurd. De resterende $1,29 miljard is via een specifiek stortingsadres, “TQef1”, naar Kraken overgemaakt. Cumberland speelt hierbij een centrale rol in het verplaatsen van fondsen van de Tether Treasury naar exchanges.

Een dergelijke instroom van fondsen wordt vaak gezien als een positief teken voor de markt, omdat het duidt op een groeiende vraag naar stablecoins voor de aankoop van crypto-valuta. Door deze groeiende vraag steeg Bitcoin dinsdag naar $61.000, terwijl altcoins zoals SHIB en XRP respectievelijk $0,000039 en $0,613 bereikten.

Volgens gegevens heeft de marktkapitalisatie van stablecoins een recordhoogte van $169 miljard bereikt. Deze groeiende dominantie zorgt ervoor dat stablecoins nu 7,72% van de totale crypto-markt uitmaken.

Dankzij de voortdurende uitgifte van USDT blijft Tether de grootste stablecoin-uitgever, met een marktkapitalisatie van $117,3 miljard. Tether vertegenwoordigt 69% van de totale waarde van stablecoins en 5,36% van de gehele crypto-markt.

Circle’s USDC is de op één na grootste stablecoin, met een marktkapitalisatie van $34,8 miljard. Deze stablecoin, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, staat op de zesde plaats in de crypto-markt en neemt 20,5% van de stablecoin-markt in beslag.

Historische gegevens laten zien dat een plotselinge toename in de uitgifte van stablecoins vaak een voorbode is van een opwaartse beweging in de crypto-markt. Analyseplatform CryptoQuants bevestigt deze optimistische vooruitzichten en suggereert dat dit kan leiden tot een stijging van de prijzen van Bitcoin en altcoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!