Donald Trump: VS kan schulden terugbetalen door Bitcoin

Donald Trump heeft zojuist nogmaals benadrukt hoeveel geloof hij heeft in Bitcoin (BTC), waarbij hij aangaf dat naast het aanleggen van een “strategische Bitcoin-voorraad, de koningsmunt de Verenigde Staten kan helpen om weer solvabel te worden. Zo zei hij het volgende tegen FOX Business:

“Wie weet betalen we misschien onze schulden van 35 biljoen dollar af. We geven ze een ‘beetje’ Bitcoin en verpletteren onze schuld van $35 biljoen.”

Het is echter onwaarschijnlijk dat Bitcoin dit kan betekenen voor de VS, tenminste tegen de huidige prijs. De totale marktkapitalisatie van alle Bitcoin in omloop bedraagt ​​$1,2 biljoen, en de federale overheid bezit een klein deel daarvan, ter waarde van ongeveer $13 miljard, volgens Arkham Intelligence.

Toch doen de opmerkingen van Trump sterk denken aan een nieuw wetsvoorstel van senator Cynthia Lummis (R-WY), waarin wordt voorgesteld dat de Verenigde Staten in BTC investeren om hun schulden op de lange termijn af te betalen. De wetgeving zou zowel een strategische Bitcoin-reserve instellen als het Amerikaanse ministerie van Financiën in staat stellen om in de loop van vijf jaar 1 miljoen BTC te verwerven.

Lummis onthulde het wetsvoorstel op Bitcoin 2024, waar Trump beloofde een Bitcoin-voorraad aan te leggen. Tot op de dag van vandaag heeft hij echter nooit uitdrukkelijk steun verleend aan de regering die BTC gebruikt om haar schuldencrisis aan te pakken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!