Bitcoin en de weg naar $100.000 – Een diepere duik in de grafieken

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

We hebben een paar zware maanden achter de rug met de cryptomarkt. Als je puur en alleen in Bitcoin exposure hebt valt het op zich nog wel mee. Vanaf de top op $73.949 naar de recent gezette low op $53.314 is het een daling van een kleine 28%. Dat is natuurlijk fors, maar valt voor crypto begrippen best mee. Als we de vorige 3 bullmarkten vergelijken zien we in chronologische volgorde van de oudste cyclus naar de meest recente cyclus 10, 10 en 8 correcties van 30% of meer. Tot dusver in deze cyclus dus 0! Ja, dat leest u goed. We hebben nog geen enkele 30% correctie meegemaakt in deze bullcyclus. En wetende dat we in eerdere cyclussen correcties van zelfs 40%, 50% of meer dan 60% hebben gezien en tijdens de coronacrash en zelfs een 45% correctie in één dag mogen we toch eigenlijk helemaal niet piepen?

Als we vervolgens de markt wat verder gaat ontleden wordt meer zichtbaar waarom het sentiment de afgelopen periode zo op standje begrafenis heeft gestaan. Veel altcoins die het in de maanden voor de bloedrode maanden goed hebben gedaan hebben veel teruggegeven aan de markt en in veel gevallen zelfs alles (en meer). Correcties van 70% of meer waren meer de regel dan de uitzondering. En de gemiddelde crypto investeerder heeft over het algemeen nou eenmaal een zware altcoin allocatie in het portfolio zitten. Dan is de frustratie en wanhoop ineens een stuk beter te begrijpen. Afijn, er liggen betere tijden in het verschiet. Bitcoin heeft alvast een eerste serieuze aanzet gedaan. Daar gaan we het vandaag over hebben. Want is die vaak besproken honderdduizend nog wel realistisch? Laten we erin duiken!

Weekgrafiek

Hoewel de recente daling vrij fors was hebben we niet echt iets significants gebroken. Ja, we zijn nipt onder die low van $56.500 gesloten, maar overtuigend was het niet. En in plaats van dat we daarna verder omlaag zakten zagen we juist een sterke prijsreactie van de bulls en daarmee ook de reclaim van de range. De weekgrafiek ziet er eigenlijk fantastisch uit en met de wekelijkse RSI reset lijkt de koers juist klaar te stomen voor de volgende grote leg omhoog. Aangezien we inmiddels een week of 19 in de consolidatie liggen ga ik er persoonlijk ook vanuit dat zodra wij uitbreken boven $74.000 en daarboven sluiten ik verwacht dat alles tot aan de $100.000 een formaliteit gaat zijn. “Hoe langer de consolidatie, des te heftiger de uitbraak” doorgaans. Het is momenteel belangrijk dat we niet veel lager dan $59.000-$60.000 gaan zakken, als we dit bullishe idee vast willen houden. Als we daaronder gaan zakken riskeren we opnieuw nieuwe lows te maken en dan kijk ik naar $53.120-$50.430.

Daggrafiek

Als Bitcoin echt bullish is zal het geen diepe correcties vanaf hier laten zien. Waar wij zelf naar kijken voor een eventuele long setup is een pullback naar de dagelijkse fair value gap (blauwe zone) op $62.350-$61.387. Mochten we daar in lopen gaan we kijken naar een setup. Daarna targetten we $72.169 en nieuwe all time highs. De risk to reward is dus wel aanwezig. In een uiterste geval zakken we naar $59.000-$60.000, waar we opnieuw kunnen gaan kijken naar een setup. Maar ik betwijfel of we daar gaan komen.

1-uur-grafiek

Je ziet ook goed aan de mate van explosiviteit van de beweging welke van de bewegingen impulsive en welke corrective zijn. Impulsive bewegingen zijn de leidende trend. De corrective bewegingen zijn de tijdelijke adempauzes/afkoelfases van de trend. Je mag verwachten dat na de corrective fase de volgende impulsive beweging in gang wordt gezet, in dit geval omhoog dus.

Conclusie

Kortom, het ziet er gewoon fantastisch uit voor de bulls. In de ideale wereld zoeken we $62.350 op en kunnen we in een fraaie long scalp komen en gaan we daarna de weg omhoog vervolgen. Vooralsnog is het onzeker of we überhaupt die pullback gaan krijgen, gezien de sterkte die we momenteel zien. Wij kijken een flink stuk omhoog!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!