Markt wacht in spanning af op nieuwe CPI-data – Wat gaat Bitcoin doen?

Vandaag staat de markt in het teken van de nieuwe CPI (Consumer Price Index) data, die om 14:00 uur bekend wordt gemaakt. Deze data heeft traditioneel een grote invloed op de markten. De huidige CPI staat op 3.3%, en de verwachting is dat deze zal dalen naar 3.1%. Dit zou de derde opeenvolgende daling van de inflatie betekenen, wat over het algemeen als positief wordt gezien.

CPI en marktbewegingen

De vorige twee keer daalde de inflatie met 0.1%, maar nu wordt een daling van 0.2% verwacht. Deze dalingen hebben eerder gezorgd voor positieve bewegingen in de markt. Sommige traders bereiden zich voor op deze gebeurtenis door longposities in te nemen, in de hoop te profiteren van een eventuele stijging. Het is echter belangrijk te benadrukken dat dit soort trades HIGH RISK zijn, omdat er altijd een kans is dat de verwachtingen niet uitkomen. Daarom is het cruciaal om een strakke stop loss in te stellen om verliezen te beperken.

US CPI
CPI forecast

Bitcoin analyse

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen periode een aanzienlijke daling doorgemaakt en het pessimisme is sterk aanwezig. Hoewel de inflatiecijfers voor een korte opleving kunnen zorgen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. BTC heeft enkele belangrijke structuren doorbroken en op de hogere tijdframes een lower low gezet. Dit wijst erop dat we waarschijnlijk niet snel teruggaan naar highs zoals 70K.

Momenteel zit Bitcoin in een bear flag/rising wedge patroon. Dit patroon suggereert dat de prijs vandaag weerstand zou kunnen ondervinden na een mogelijke push door de inflatiedata. Mocht de prijs zelfs deze niveaus doorbreken, dan is het belangrijk dat 63.5K wordt doorbroken om weer relevant te worden.

Bitcoin / Tether US

Wat is een bear flag/rising wedge?

Een bear flag is een kortdurend herstelpatroon dat optreedt tijdens een neerwaartse trend. Het patroon lijkt op een vlag op een vlaggenmast, waarbij de vlaggenmast de sterke neerwaartse beweging is en de vlag het herstel. Een rising wedge is een bearish patroon dat optreedt na een stijging en wijst op een mogelijke neerwaartse uitbraak. Beide patronen suggereren dat verdere dalingen mogelijk zijn.

Dead cat bounce en demand zones

Een dead cat bounce is een tijdelijke opleving in de prijs na een scherpe daling, vaak gevolgd door verdere dalingen. Het suggereert dat de markt nog niet hersteld is en dat de opleving slechts tijdelijk is. Een demand zone is een prijssupportgebied waar sterke koopinteresse bestaat, wat vaak leidt tot prijsstijgingen of ten minste tijdelijke stabilisatie.

Op de drie afbeeldingen is te zien wat de CPI-data kan doen met de prijs. De eerste twee afbeeldingen tonen de reacties op negatieve readings, terwijl de laatste afbeelding de reactie op een positieve reading laat zien.

Bitcoin/ Tether US

Conclusie

De markt wacht gespannen op de nieuwe CPI data, die om 14:00 uur wordt vrijgegeven. Deze data kan voor aanzienlijke marktbewegingen zorgen, en hoewel er kans is op een korte opleving, is het belangrijk om voorzichtig te blijven. Bitcoin zit momenteel in een zwakke positie en verdere dalingen zijn mogelijk. Voor traders is het essentieel om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en risico’s goed te beheren.

Blijf op de hoogte voor meer updates en analyses. Zoals altijd, handel verstandig en doe je eigen onderzoek voordat je beslissingen neemt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!