Standard Chartered wil crypto-bedrijf overnemen om OTC-diensten uit te breiden

De crypto-afdeling van de investeringsbank, Zodia Markets Ltd., is in gesprek om een deel van Elwood Capital Management Ltd. over te nemen. Het bedrijf wordt gesteund door miljardair en hedgefondsmanager Alan Howard, en de deal zal naar verwachting deze maand worden afgerond, volgens een Bloomberg-rapport van 9 juli, dat mensen citeert die bekend zijn met de zaak. Elwood Capital biedt over-the-counter (OTC) crypto-handels- en afwikkelingsdiensten aan.

Deze stap zou strategisch zijn voor Zodia Markets, omdat het licenties zou verkrijgen als aanbieder van virtuele activa en investeringsbedrijf op Jersey en ondersteuning zou bieden voor een verschuiving naar OTC-afwikkelingsdiensten.

In juni werd bekend dat Standard Chartered zich voorbereidde op de lancering van een BTC- en ETH-handelsdesk in Londen. Elwood Capital maakt deel uit van Elwood Technologies, dat in 2018 werd opgericht door Alan Howard. Het bedrijf haalde $70 miljoen op bij investeerders, waaronder Goldman Sachs Group.

De miljardair hedgefondsmanager investeerde in januari in crypto-bedrijven die te koop stonden, met plannen om eventuele opbrengsten opnieuw te investeren in zijn bedrijf, Brevan Howard Digital. Zodia Markets werd in 2021 gelanceerd door Standard Chartered als een joint venture tussen zijn durfkapitaaltak en het Hongkongse BC Technology Group.

Zodia’s crypto-exchange werd medio 2022 gelanceerd toen de industrie een bear-markt inging en sloot zijn diensten begin 2024, waarbij CEO Usman Ahmad een gebrek aan vraag aanhaalde. Het primaire doel van het bedrijf is nu om “zijn relatie met Standard Chartered te gebruiken om snelle, groothandels grensoverschrijdende afwikkelingsdiensten aan te bieden tussen fiatvaluta’s en stablecoins,” vertelde hij aan Bloomberg.

OTC-afwikkelingsoperaties verwerken nu dagelijks handelsvolumes van $50 tot $60 miljoen, voegde hij eraan toe. Standard Chartered verklaarde in een blogpost eerder dit jaar dat cryptocurrencies, vooral stablecoins, een permanent onderdeel van de toekomst van financiën zijn.

“Standard Chartered ziet digitale activa als een belangrijk en permanent onderdeel van de toekomst van financiële diensten en erkent het potentieel van stablecoins.”

In april zei analist en hoofd van digitaal activum-onderzoek bij de bank, Geoff Kendrick, dat Bitcoin in 2024 waarschijnlijk hoger zou stijgen en mogelijk zijn voorspelde prijs van $150.000 zou bereiken. Echter, sinds zijn hoogste punt ooit in maart is de waarde van het activum aan het dalen, met een correctie van 26% sinds dat niveau vorige week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!