Mt. Gox Bitcoin wordt zo snel mogelijk verdeeld, aldus Bitstamp

Bitstamp, één van de vijf cryptocurrency-beurzen die worden ingezet om de miljarden dollars aan Bitcoin (BTC) die momenteel aan de schuldeisers van Mt. Gox verschuldigd zijn, te helpen verdelen, zei maandag dat het van plan is om het geld zo snel mogelijk aan investeerders uit te betalen zodra het ontvangen is. Het beschreef het als volgt:

“Volgens de overeenkomst met de beheerders van Mount Gox heeft Bitstamp 60 dagen de tijd om de tokens te distribueren, hoewel we er natuurlijk aan werken om ervoor te zorgen dat deze investeerders zo snel mogelijk genezen worden.”

De opmerking werpt enig licht op het grotendeels onbekende proces waarbij trustees van de ter ziele gegane Mt. Gox – ooit de grootste cryptobeurs ter wereld – van plan zijn om 142.000 teruggevonden BTC uit te betalen aan schuldeisers die met lege handen stonden toen het platform failliet ging in 2014 na een vermeende hack.

Veel cryptohouders zijn bang dat het tegelijkertijd dumpen van een te groot deel van dat bedrag op de markt de prijs van Bitcoin zou kunnen doen dalen. Vorige week, toen Mt. Gox het proces van het overbrengen van haar BTC opvoerde – door voor $2,7 miljard aan munten van de koude opslag naar een ongeïdentificeerde portemonnee te sturen – daalde Bitcoin met bijna 10%.

De totale waarde van alle Bitcoin die door de beheerders van Mt. Gox zal worden gedistribueerd bedraagt ​​ongeveer $8 miljard. Experts verwachten dat het vrijgeven van deze gigantische bedragen op de markt de prijs van Bitcoin vrijwel zeker nog verder zal verlagen. Wees dus voorzichtig met het maken van grote beslissingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!