Metaplanet koopt de dip met extra investering van $2,5 miljoen

Metaplanet, een beursgenoteerd investerings- en adviesbedrijf in Japan, heeft zijn Bitcoin-investeringen vergroot ondanks de dalende BTC-prijzen door extra kapitaal in de cryptocurrency te steken. Op 7 juli kondigde Metaplanet nameijk via X aan dat ze opnieuw Bitcoin hebben gekocht: 42,466 Bitcoins voor 400 miljoen Japanse yen ($2,5 miljoen).

Met deze aankoop bezit Metaplanet nu in totaal 203.734 BTC, gekocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer 10 miljoen yen ($62.000) per munt. Deze gemiddelde aankoopprijs ligt ongeveer 7% hoger dan de huidige BTC-prijs.

In april 2024 deed Metaplanet zijn intrede in de Bitcoin-markt door Bitcoin als treasury-middel te gaan gebruiken en voor $6,5 miljoen aan Bitcoin te kopen. Bij de aankondiging op 8 april verklaarde Metaplanet dat deze beslissing werd ondersteund door prominente figuren uit de industrie, zoals Mark Yusko van Morgan Creek Capital, Jack Liu van Ordiswap, en bedrijven zoals Sora Ventures en UTXO Management.

Metaplanet wordt vaak vergeleken met “Azië’s MicroStrategy” vanwege hun agressieve Bitcoin-aankopen, vergelijkbaar met MicroStrategy’s stappen in 2020. MicroStrategy begon toen met het kopen van Bitcoin als bescherming tegen inflatie en als alternatief voor contanten. Sinds 2020 heeft MicroStrategy minstens 226.331 Bitcoin verzameld, wat het bedrijf $7,538 miljard kostte, oftewel $35.158 per BTC.

De stap van Metaplanet om in Bitcoin te investeren heeft een grote impact gehad op hun aandelenkoers. Na de aankondiging steeg de aandelenkoers met ongeveer 90%. Echter, de aandelen van Metaplanet daalden aanzienlijk toen de Bitcoin-prijs ook daalde.

Na een piek van 107 yen ($0,66) op 11 juni, daalden de aandelen van Metaplanet met 25%, terwijl Bitcoin daalde van ongeveer $70.000 naar onder de $60.000. Volgens gegevens van TradingView worden de aandelen van het bedrijf nu verhandeld op 80 yen ($0,50), wat nog steeds 344% hoger is dan aan het begin van 2024.

Eind juni kondigde Metaplanet plannen aan om 1 miljard yen ($6,26 miljoen) aan obligaties uit te geven om extra geld in te zamelen voor Bitcoin-aankopen. Eerder dit jaar heeft Michael Saylor’s MicroStrategy ook herhaaldelijk aangekondigd converteerbare obligaties uit te geven om meer in Bitcoin te investeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!