0,1 BTC kan voldoende zijn voor een comfortabel pensioen tegen 2038

Ondanks de recente prijsdaling van Bitcoin kunnen lang termijn prijsvoorspellingen HODLers geruststellen. Volgens een analist op X zou het bezitten van 0,1 BTC genoeg kunnen zijn om in 2038 met pensioen te gaan. Hij baseerde deze berekeningen op specifieke parameters die gericht zijn op de geleidelijke verzwakking van de USD als gevolg van zware manipulatie door centrale banken.

Wat zal Bitcoin waard zijn in 2038?

Volgens Rustin van Simply Bitcoin zal Bitcoin naar verwachting tientallen miljoenen dollars waard zijn tegen die tijd, uitgaande van een jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 50% voor BTC en een jaarlijkse waardevermindering van de USD met 12%. Met slechts 0,1 BTC zou je dan meer dan een miljoen dollar hebben.

Kan Bitcoin $23 Miljoen Bereiken tegen 2038?

Op dit moment zweeft Bitcoin onder $58k na een significante prijsdaling in de afgelopen dagen. Om het doel van $23 miljoen te bereiken, zou de digitale valuta met 396 keer, of 39600%, moeten stijgen. Dit lijkt onrealistisch en wordt zelfs niet ondersteund door conservatieve schattingen binnen de cryptogemeenschap.

BTC hoeft echter niet $23 miljoen te bereiken tegen 2038 om 0,1 BTC geschikt te maken voor een comfortabel pensioen. Volgens Michael Sullivan is een realistischer groeipercentage voor Bitcoin:

Sullivan hanteert een jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 30%, wat veel realistischer is dan 50%. Naar zijn voorspelling zal Bitcoin tegen 2038 naar verwachting meer dan $3 miljoen waard zijn, waardoor 0,1 BTC ongeveer $300k waard zal zijn. Dit blijft een comfortabel bedrag om mee met pensioen te gaan. Beleggers kunnen onroerend goed kopen voor passief inkomen en hieruit blijvend voordeel halen. De levensstijl zou bescheidener zijn dan de voorspelde $2,3 miljoen door Rustin, maar het is realistischer.

Conservatieve schattingen

Dit geldt met name als je investering gebaseerd was op $5800, de huidige prijsindex van de digitale valuta. Sommige analisten beschouwen $3 miljoen per Bitcoin als een genereuze voorspelling, terwijl een conservatieve schatting de index op ongeveer $1 miljoen plaatst.

De toekomst is onzeker en het is nog niet duidelijk hoe effectief deze prijsvoorspellingen over 14 jaar zullen zijn. Crypto-analisten hebben de neiging om toekomstige prijsvoorspellingen te overdrijven om mensen te interesseren voor cryptovaluta, maar heel af en toe kunnen zelfs hun opgeblazen schattingen correct blijken te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!