Grote paniek! Bitcoin crasht met ruim 21%! Waar ligt de bodem?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Hoe je het ook went of keert, stevige dalingen in de cryptomarkt zullen nooit 100% wennen. Daar waar Bitcoin dan 21% onderuit gaat kunnen veel altcoins al gauw -50% of zelfs meer doen. En hoe gek het ook klinkt, het is vrij normaal. Dat is wat hoort bij een volatiele markt als deze. Astronomische stijgingen gaan altijd gepaard met zeer forse dalingen, ook in een bullmarkt. Het zijn de fases waarin de markt kan resetten, een hoop lucht eruit gaat en mensen die op de top erin geFOMO’d zijn er weer uit stappen.

Het is de fase waarin de ongeduldige plaatsmaakt voor de meer geduldige en vaak ook meer ervaren belegger. Eens in de zoveel tijd is zoiets nodig, helemaal na de afgelopen periode, waarin de grootste onzin memecoins in de spotlight stonden en derderangs beroemdheden hun eigen publiek inzetten om scamtokens op te dumpen.

Al met al, laten we hopen dat we in de rest van het jaar weer meer terug naar de kern gaan, daar waar het echt om draait: Crypto projecten met daadwerkelijke usecases, cashflow, producten waar vraag naar is en bovenal nieuwe innovatieve technologieën die binnen en/of buiten de cryptomarkt iets toevoegen. Ook wel utility projecten genoemd. Daar zal hoe dan ook meer aandacht op komen te liggen zodra Bitcoin een bodem vindt en weer meer sterkte gaat tonen. Daarover gesproken, laten we eens gaan kijken naar de grafieken, om te bepalen wat de belangrijkste prijsgebieden zijn en of we al dicht bij een bodem zijn. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Vanuit RSI perspectief zou dit dé plek zijn om een bodem neer te zetten. Een wekelijkse RSI reset is doorgaans erg krachtig en het zou dan ook een zeer veelbelovend signaal zijn als we die wekelijkse candle close overtuigend binnen de consolidatie weten te sluiten. Anderzijds, als we de range verlaten en dus onder die $59.000 en ook die $56.500 gaan sluiten, komt het er een stuk beroerder uit te zien. Dan verliezen we key levels én zakken we met de RSI onder het 50 RSI level. De wekelijkse candle close van deze week gaat dus van cruciaal belang zijn. Idealiter sluit ie niet onder de $56.500 en het liefst ook niet onder die $59.000. Er is dus werk aan de winkel.

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat we lokaal nog altijd agressief omlaag aan het trenden zijn. We hebben opnieuw een nieuwe low neergezet en daarmee schuift het potentiële kantelpunt (de msb) ook weer een stukje op. Op dit moment is $63.845 het punt om te breken om weer naar boven te mogen kijken. Zo lang we ons daar onder bevinden is het belangrijk om voorzichtig en conservatief te zijn. Ik heb in de grafiek ingetekend wat hét ideale scenario zou zijn voor een bodem. Dat we de low op $56.500 ophalen, wellicht doorschieten richting de wekelijkse demand op $53.120-$50.430, om vanuit daar een flinke push omhoog te gaan maken en dus een flinke wick te vormen op zowel daggrafiek als weekgrafiek. Daarmee zouden we een bodem kunnen vormen. Aanhoudende zwakte en sluiten onder $56.500 zou vrij problematisch zijn en opent de weg voor veel lagere prijzen.

4-uur-grafiek

Ook lokaal liggen er wel diverse kansen om te profiteren voor interessante longs. Na het ophalen van de low op $56.500 en daarna de nodige sterkte kun je op de higher low en met relatief strakke invalidatie een setup spelen. Je kan ook iets meer sterkte afwachten en de reclaim van $58.320 spelen. Beiden zijn mogelijk en zijn prima speelbaar mits je een stoploss gebruikt.

Conclusie

Denk ik dat de bullmarkt al voorbij is? Nee absoluut niet. Ik heb, los van de lokale zwakte, geen enkele aanleiding om daaraan te twijfelen. Mochten we onder $56.500 op de weekgrafiek sluiten zou dat wel een sterk signaal zijn dat we in de tussentijd nog wel een flink stuk lager kunnen gaan en dat we echt langer moeten wachten op nieuwe all time highs. Een eerste serieuze stap voor de bulls zou zijn om deze week boven $56.500 en idealiter boven $59.000 te sluiten.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!