Koop de dip? Dit is precies wat XRP-whales aan het doen zijn!

Het mag duidelijk zijn dat de cryptomarkt momenteel in een moeilijke periode zit, waarbij veel digitale activa aanzienlijke prijsdalingen ervaren. XRP lijkt echter een andere koers te varen. Terwijl het bredere marktsentiment voorzichtig blijft, hebben grote investeerders, vaak ‘whales’ genoemd, stilletjes XRP opgekocht. Dit bullish gedrag van whales, in combinatie met positieve technische indicatoren, zorgt ervoor dat sommige analisten een potentiële stijging voor XRP in de komende maanden voorspellen.

XRP-whales kopen de dip

Volgens gegevens van Santiment, een blockchain-analysebedrijf, zijn de bezittingen van XRP-whales (adressen met meer dan 1 miljard tokens) gegroeid van bijna 40% medio juni tot 42% op het moment van schrijven. Deze aanzienlijke toename van de accumulatie van whales suggereert een groeiend vertrouwen in het toekomstige potentieel van XRP.

De toestroom van deze grote kooporders vanuit whales kan helpen de XRP prijs te stabiliseren en zelfs op korte termijn een stijging teweeg te brengen. Analisten waarschuwen echter dat deze gegevens alleen geen duurzame prijsstijging kan garanderen.

Langetermijnhouders houden vast

Naast de bewegingen van grote investeerders biedt on-chain analyse verder inzicht in het potentiële traject van XRP. De slapende circulatie, een maatstaf die de beweging van tokens in langdurige opslag volgt, schetst een veelbelovend beeld.

Momenteel is de slapende circulatie van XRP laag, wat aangeeft dat langetermijnhouders hun activa vasthouden. Dit suggereert een geloof in de levensvatbaarheid van het Ripple-ecosysteem op de lange termijn en een potentiële onwil om tegen de huidige prijzen te verkopen, wat een verdere prijsdaling kan helpen voorkomen. Dit zou dan ook een solide basis kunnen leggen voor een toekomstige prijsstijging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!