Duits politicus bekritiseert Bitcoin-verkopen van regering

De afgelopen weken heeft de Duitse overheid veel transacties uitgevoerd waarbij BTC werd overgedragen. Eerder op donderdag zou de Duitse regering nog eens 1.300 Bitcoin (BTC) hebben verplaatst naar grote cryptocurrency-beurzen. Deze grote verkopen hebben echter voor kritiek gezorgd binnen de crypto-gemeenschap en daarbuiten.

Volgens blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence verplaatste de Duitse overheid 500 BTC, ter waarde van $29,05 miljoen, naar Bitstamp. Tevens verplaatste het 400 BTC, ter waarde van $23,24 miljoen, naar Coinbase, en nog eens 400 BTC naar Kraken. Arkham Intelligence merkte op dat de totale verkoop bijna $76 miljoen bedroeg. Het is tevens belangrijk om te vermelden dat de Bitcoin koers kort na deze massale liquidatie onder de $58.000 daalde, waardoor er zorgen ontstonden over een verdere dip.

Politicus verzoekt regering om te stoppen met verkopen

Als reactie op deze liquidatie hekelde Joana Cotar, een onafhankelijk lid van de Bondsdag, de actie van de regering en vroeg haar de verkoop van Bitcoin te stoppen. Cotar richtte haar kritiek aan Michael Kretschmer, een van de vice-voorzitters van de CDU, Christian Lindner, de federale minister van Financiën, en bondskanselier Olaf Scholz. In haar woorden is de actie “contraproductief”.

Ze is van mening dat Bitcoin “een unieke kans” biedt voor investeerders om hun activa te diversifiëren en heeft niet nagelaten haar mening aan de functionarissen te uiten. Cotar vergeleek de mogelijkheden van de toonaangevende cryptocurrency met die van traditionele activa. Ze merkte op dat het eerste zou kunnen helpen de risico’s te beperken die gepaard gaan met het investeren in het laatste en het ervaren van buitensporige blootstelling.

BTC als afdekking tegen inflatie

Cotar ziet de capaciteit van Bitcoin als een afdekking tegen inflatie en valutadevaluatie als gevolg van schaarste. Voor een groot deel is zij niet de enige die zo denkt over het vlaggenschip cryptocurrency. Jeremy Allaire, CEO van Circle, een toonaangevend financieel technologiebedrijf, benadrukte ooit de groeiende aantrekkingskracht van Bitcoin als bescherming tegen mondiale economische instabiliteit.

Tot slot besloot Cotar het drietal uit te nodigen voor haar aanstaande lezing. Het evenement zal plaatsvinden op 17 oktober en Bitcoin-evangelist Samson Mow zal tevens aanwezig zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!