Uitslag verkiezingen VS stopt positieve regulering niet, aldus CEO

Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, voorspelt dat de crypto-sector gunstige regelgeving zal krijgen, ongeacht wie de komende Amerikaanse verkiezingen wint. In een recent interview met CNBC’s Squawk Box zei Novogratz: “Wie de volgende verkiezingen ook wint, we krijgen positieve crypto-wetgeving – dat weet ik zeker.”

Novogratz pleit voor brede politieke steun voor crypto, wat zou kunnen leiden tot positieve regelgevende ontwikkelingen in de sector. Hij benadrukt dat verschillende Democratische politici crypto steunen, hoewel er ook critici zijn zoals senator Elizabeth Warren.

Eerder dit jaar stemden 71 Democraten voor de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), wat wijst op bipartisane steun. “Ik geloof echt dat crypto bipartisan moet zijn. We kunnen niet een partij hebben die het steunt en een andere die dat niet doet,” aldus Novogratz.

De aanstaande presidentsverkiezingen op 5 november 2024 zijn cruciaal voor de toekomst van de cryptoregulering in de VS. Veel belanghebbenden vragen de SEC om duidelijkere regels. Hoewel SEC-voorzitter Gary Gensler meent dat de regels al duidelijk zijn en bestaande effectenwetten ook op crypto van toepassing zijn, verschillen de meningen hierover.

Voormalig president en huidig Republikeins kandidaat Donald Trump heeft tijdens zijn campagne zijn steun voor crypto uitgesproken. In mei beloofde hij onvoorwaardelijke steun voor de sector en riep hij crypto-enthousiastelingen op om op hem te stemmen bij de komende verkiezingen.

Trump beweert dat hij gunstige regelgeving voor crypto zal invoeren als hij herkozen wordt. Novogratz is echter van mening dat de uitkomst van de verkiezingen geen belemmering zal vormen voor positieve regelgeving.

Novogratz gaf ook zijn visie op de prijsactie van Bitcoin (BTC). Hij merkte op dat de recente stijging van Bitcoin een ‘enorme beweging omhoog’ was en dat het enige tijd zou duren voordat dit volledig verwerkt is.

Hij verwacht dat Bitcoin zal schommelen tussen $55.000 en $73.000 totdat er weer een positieve ontwikkeling plaatsvindt. Ondanks de recente correctie ziet Novogratz Bitcoin nog steeds als een waardevolle investering, vooral gezien de stijgende overheidsuitgaven. Met een huidige prijs van $60.470 is Bitcoin 17,92% gedaald ten opzichte van zijn hoogste waarde van $73.750, die op 14 maart werd bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!