Vitalik Buterin suggereert nieuwe technologieën voor betere transactiesnelheid

Ethereum (ETH) medeoprichter Vitalik Buterin heeft nieuwe technologieën gesuggereerd die de transactie-bevestigingstijden kunnen versnellen. In een uitgebreide blogpost vermeldde Buterin dat epochs en slots belangrijke modellen zijn om het Ethereum-netwerk concurrerend te houden.

Volgens Buterin is Ethereum nu beter af dan vijf jaar geleden wat betreft de snelheid van transactiebevestiging. De blockchain heeft momenteel gemiddelde bevestigingstijden van 5 tot 20 seconden, wat goed is in vergelijking met traditionele financiële systemen.

Met de introductie van de slots- en epochs-architectuur zou de finaliteit kunnen dalen naar 16 seconden. Hoewel het protocol hard heeft gewerkt aan deze architectuur, merkte Buterin op dat verdere verbeteringen nodig zijn.

Buterin benadrukte dat Ethereum altijd een omgeving heeft gecreëerd waarin zijn protocollen, zoals layer 2, hun eigen model voor transactiebevestiging kunnen ontwikkelen. Hoewel deze strategie succesvol is geweest en layer-2-oplossingen sneller zijn, vindt hij dat het nu tijd is om de efficiëntie te verbeteren. Hij blijft optimistisch over de toekomst van de Ethereum-blockchain en hoe verbeteringen in transactiesnelheid op L1 het leven van L2-ontwikkelaars kunnen vergemakkelijken.

Hoewel de markt voor layer-1 blockchains verzadigd lijkt, blijft deze zich ontwikkelen, met elke nieuwe deelnemer die geavanceerde mogelijkheden biedt. Ethereum’s belangrijkste concurrenten, zoals Solana (SOL), Cardano (ADA) en Fantom (FTM), hebben allemaal geavanceerde technologie op het gebied van transactiesnelheid.

Ethereum blijft het DeFi-ecosysteem domineren, en de nieuwe voorstellen om de bevestigingssnelheid te verhogen kunnen het nog aantrekkelijker maken voor gebruikers. Als de ontwikkelaars van Ethereum erin slagen deze nieuwe architectuur te implementeren, zal ETH hier het meeste voordeel van hebben. Met de verwachte start van de spot Ethereum ETF-handel deze maand, zou de prijs aanzienlijk kunnen stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!